„Кунг фу панда” 2 пристига в България за втора порция смях
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2011 22:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гала премиерата е на днешния 1 юни

София /КРОСС/  Симпатичната панда По отново се завръща със своята страхотност в нови и още по-забавни приключения. Воинът-дракон и Бясната петорка ще трябва да спaсят кунг-фу и Долината на мира от страховития злодей Лорд Шен, който възнамерява да използва тайно всесилно оръжие, за да завладее Китай и да унищожи традицията на кунг-фу. По ще трябва да се вгледа в миналото си и да разкрие тайната на мистериозния си произход, да намери вътрешен покой и отключи силата, която му е нужна, за да успее.
В традицията на първия филм „Кунг-фу панда”, По (Стефан Сърчаджиев) продължава да ни забавлява с нетрадиционния си кунг-фу стил. Прегърнал същинската природа на пандата, Воинът-дракон все по-умело използва физическите атрибути на панда висока над 2 метра и тежка 130 килограма... включително големия си корем и масивна задница. С подкрепата на своите приятели, легендарните майстори на кунг-фу Тигрицата (Светлана Смолева), Жерава (Тодор Николов), Пепелянката (Василка Сугарева), Маймуната (Петър Бонев) и Богомолката (Петър Калчев), По ще се озове в множество комични ситуации и зрелищни битки.
В „Кунг-фу панда 2” страхотните анимационни герои на Dreamworks ще забавляват кинозрителите в 3D, озвучени от български актьори, сред които също Анатолий Божинов (Лорд Шен), Кристиян Фоков (Бащата на По, господин Пин), Георги Георгиев (Учителя Шифу) и Петя Силянова (Сладкодумка) и др.
Филмът беше представен на специална прожекция в Кан по-рано този месец в приствието на оригиналните гласове на филма: Джак Блек (По), Анджелина Джоли (Тигрицата) и Дъстин Хофман (Учителят Шифу). На гала премиерата в Ню Йорк, по червения килим минаха и Луси Лиу (Пепелянката), Джеки Чан (Маймуната) и Жан Клод Ван Дам (Учителят Крокодил).
След като анимационната комедия получи възторжените аплодисменти на зрителите в Кан и по света, втора порция смях очаква и българските кинолюбители на 1 юни, когато е гала премиерата на „Кунг-фу панда 2” в България. На празника на децата, в Мол София от 16:00 ч., всички запалени фенове на кунг-фу и на необичайния, но забавен По ще могат да се развихрят с игри и състезания. Специални гости на събитието ще са Стефан Сърчаджиев (По), Светлана Смолева (Тигрицата) и Петър Бонев (Маймуната).
Филмът е предпремиерно в 3D кината от 27 май, а официалната премиера в България е на 3 юни в цялата страна. Повече информация за кунг-фу воините може да намерите на официалната българска страница www.kungfupanda.bg.
/ВС/