Предстоящи събития в страната за днес, 27 септември
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
27 Септември 2011 06:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 27 септември


***
София /КРОСС/ София /КРОСС/ Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващият Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Самюъл Локлиър ІІІ ще подпишат Декларация за приключването на програмата за присъединяването на въоръжените сили на Република България в НАТО. Церемонията по официалното посрещане на адмирал Самюъл Локлиър ІІІ ще започне в 09.00 ч. пред Паметника на Незнайния воин. След нея адмирал Локлиър ще се срещне с министъра на отбраната Аню Ангелов, а по- късно и с началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.
Церемонията по официалното подписване на декларацията ще започне в 11.10 ч. в зала „Тържествена" на Министерството на отбраната.
***
София /КРОСС/ Заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева ще открие в 10 часа в сградата на Националния институт на правосъдието кръгла маса на тема „Борбата срещу корупцията в съдебната система". Дискусията е организирана от Министерството на правосъдието, Националния институт на правосъдието и фондация „Фридрих Еберт".
***
София /КРОСС/ От 10.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса, на която ще бъде обсъдено узаконяването на заместващото майчинство в България. Форумът е организиран от народния представител от ПГ на Партия "Атака" Калина Крумова.
 
***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел "София" кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин ще участва в подписване на споразумение за почтени избори. От 14.30 часа в читалището в Лом Калфин ще се срещне със симпатизанти и ще присъства на откриването на предизборната кампания на БСП за общината.
***
София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие „Ден на кариерата за хората с увреждания 2011". Началото е в 13:00 часа, в хотел "Радисън САС", зала „Александър". Ще присъстват и заместник-министрите на труда и социалната политика Валентина Симеонова и Деяна Костадинова.
***
София /КРОСС/ Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще отбележи Световния ден на туризма - професионален празник на всички, които със своя ежедневен труд, усилия, мисъл и слово работят за това България да бъде желано и предпочитано място за ваканция и отдих. Тази кауза не би била възможна без вашата помощ.
Ще се радваме да се срещнем от 13:00 часа в Гранд Хотел София, зала Триадица.
***
София /КРОСС/ От 13 часа , министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открие за експлоатация изградените пречиствателни станции за питейни води „Мала Църква" и „Пасарел".
***
Варна /КРОСС / От 14 часа във Варна продължава инициативата на „Български пощи" ЕАД „Да върнем книгите при хората" продължава своето развитие.
***
Велико Търново /КРОСС/ Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" - РА Румен Порожанов ще открият гроздобера.
***
София /КРОСС/ От 14.00 часа председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще присъства на откриването на предизборната кампания на партията в Кочериново в читалището в града. Същия ден лидерът на БСП ще участва в откриването на кампанията на БСП в Кюстендил от 19.00 часа на централния площад в града.
***
Русе /КРОСС/ От 11.00 часа в Синия салон на х-л „Дунав" в Русе стартира предизборната кампания на кандидата за кмет на НДСВ Румен Януаров.
***
Пловдив /КРОСС/ От 18 часа на пл. „Стефан Стамболов" ще бъде даден официален старт на предизборната кампания на Синя коалиция - Пловдив. Ще бъдат представени кандидатът за кмет арх. Илко Николов и листата за общински съветници. Гости ще бъдат съпредседателите на „Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов. Своята артистична подкрепа ще окажат Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд" и Васил Найденов.
***
Плевен /КРОСС/ Кандидатът на БСП за кмет на Плевен Любомир Петков ще открие официално предизборната си кампания от 18.00 часа пред читалище „Съгласие". Той ще представи и кандидатите от листата за общински съветници. Любомир Петков ще отправи своите послания към плевенчани за коренна промяна в начина на управление на общината, обединени от мотото на кампанията „Да си върнем бъдещето".
***
Плевен /КРОСС/ От 16:00 часа в зала „Плевен" на Областна администрация - Плевен ще се проведе кръгла маса на тема „Борба с насилието между децата". Обект на дискусията ще бъде социалната ангажираност на институциите и специалистите, които работят по проблема. Целта е да се търсят пътища за ранна превенция срещу агресията между децата. Форумът е свързан с националната кампания по превенция на детската престъпност.
***
Каварна /КРОСС/ РЗС продължава предизборната си обиколка. Председателят на „Ред, законност и справедливост" Яне Янев, кандидатите за президент доц. Атанас Семов и председателят на предизборния щаб на РЗС Яне Янев ще посетят Шабла и Каварна.
***
Пазарджик /КРОСС/ Гражданският кандидат за президент Меглена Кунева ще посети град Пазарджик. От 18.00 часа в хотел „Примавера 2" на ул."Пейо Яворов" 8 в Пазарджик ще се проведе среща на Кунева с граждани и членове на Инициативния комитет от града.
***
Карлово /КРОСС/ Във военно формирование 34750 -Карлово от 27 септември ще се проведе тридневно командно-щабно учение „Стряма 2011" за извършване на сертификация на щаба на бригадата и щабните подразделения по CREVAL.
***
Бургас /КРОСС/ С празничен концерт и атрактивно огнено шоу Бургас ще отбележи утре, Международния ден на туризма - 27 септември. Тържествените прояви ще стартират с концерт от 18.30 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.
***
Мюнхен, Германия КРОСС/ Продължава посещението на българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева в Мюнхен. Визитата е по покана на председателя на Ландтага на германската провинция Бавария Барбара Щам, съобщават о пресцентъра на парламента.