Предстоящи събития в страната за утре, 1 март
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
29 Февруари 2012 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 1 март

 

***

 

Брюксел /КРОСС/ Българска музика ще озвучи централата сграда на Европейската комисия на 1 март, а гостите на институцията ще дегустират български деликатеси и вино и ще имат рядка възможност да разгледат шедьоври на българското изобразително изкуство. Повод за събитията е Освобождението на България, а организатори са българският еврокомисар Кристалина Георгиева и Правителството на Република България.

***

Брюксел /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в заседанието на Европейския съвет в Брюксел на 1 и 2 март.

***

София /КРОСС/ В 9 ч. ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***

София /КРОСС/ От 9.30 ч. ще се проведе редовно заседание на Висшия съдебен съвет. 

***

София /КРОСС/ От 9.30 ч. състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Алексей Петров. 

***

София /КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще участва във форум „Прозрачност и почтеност в политическия процес”.

***

София /КРОСС/ Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще връчи чекове с концесионните възнаграждения на представители на местната власт от Челопеч, Раднево, Панагюрище, Гълъбово и Етрополе. Церемонията по връчването на чековете ще се състои от 11.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. „Славянска“ №8.

***

София /КРОСС/ Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова ще участва в церемонията по валидиране на илюстрована пощенска карта по повод 100-годишнината от приемането на Закона за Военната академия от 15-то Народно събрание. Церемонията ще започне в 11 ч. в „Царски зали” на Военна академия, а лекцията на генерал-майор Йорданов в 11.30 ч. в зала „Тържествена” на академията.

***

София /КРОСС/ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще участват в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Събранието ще се проведе в хотел „Дедеман Принцес” (бул. „Мария Луиза” 131) от 10.30 до 12.30 ч.

***

София /КРОСС/ От 10 ч. в БТА JobTiger и „Нестле България” АД организират пресконференция по повод 11-то издание на форума за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата 2012”.

***

София /КРОСС/ От 14 ч. в БТА Национално движение „България си ти” дава пресконференция на тема: „Без наркотици, алкохол и агресия на пътя!”.

***

София /КРОСС/ Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в заключителната пресконференция за изпълнението на проекта „Интегрирани рекламни кампании на българския туристически продукт в Германия, Великобритания и Русия”. Тя ще се проведе от 11.30 часа в Националния пресклуб на БТА (бул. „Цариградско шосе” 49).

***

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в международна конференция на тема „Смекчаване на последиците от глобалната криза чрез социален диалог”. Началото е в 15 ч., в сградата на КТ „Подкрепа”, ул. „Ангел Кънчев” 2.

***

София /КРОСС/ Дискусия за ролята на парламента за гарантиране правата на децата и подкрепата за уязвимите деца и семейства ще се проведе в Народното събрание от 14.30 часа в зала „Изток” на парламента. Инициативата е на представителството на УНИЦЕФ в България. Съорганизатори на форума са Комисията по труда и социалната политика, Комисията по здравеопазването, Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.

***

София /КРОСС/ От 17 ч. в сградата на бившата общинска Централна минерална баня ще бъде открита изложбата „Знаци на признателност”. Изложбата се организира от Столична община и общинско предприятие „Стара София” със Софийски исторически музей по повод 134-та годишнина от Освобождението на България.

***

Батак /КРОСС/ От 11 ч. ще се проведе семинар за „Популяризиране на мерки 226 „Възстановяване на горския потенциал”; мярка 223 „Първоначално залесяване на неземеделските земи”; мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите” от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.)”. Той ще се състои в хотел „Сезони”, Батак.