Доц. Иванов: Политиците да бъдат обект на внимание от структурите за финансов надзор
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Ноември 2013 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доц. Иванов: Политиците да бъдат обект на внимание от структурите за финансов надзор

/КРОСС/ Политиците трябва да бъдат обект на особено внимание от страна на структурите за финансов надзор - тяхното финансово състояние, извършваните транзакции, участието им в различни бизнес начинания и така нататък.

Това мнение изрази в студиото на бТВ тази сутрин доц. Николай Иванов, първият директор на бюрото за финансовото разузнаване

По времето докато аз бях директор на бюрото не е имало сигнали за финансовото състояние на Христо Бисеров, добави той. Аз предполагам, че в Швейцария, където има сметки бившият заместник-председател на НС, той е станал обект на интерес на швейцарските власти и оттам е дошло разследването и запитването към България относно неговите сметки и финансови операции, коментира Иванов.

След като сигналите срещу него вече са факт, службите за финансов надзор вече имат правото да проверят в цялост къде и какви сметки има той, допълни той.

Това, което бих могъл да кажа е, че особено внимание на така наречените политици започва да се обръща от 2006 година насам. Това става след приемането на Третата директива на ЕС, която изисква да се съставят списъци на тези лица и роднините им, да се наблюдават сметките им и всичките им финансови операции, коментира бившият директор на бюрото за финансовото разузнаване.