Гяуров: Доган играе по тънкото въже етнически мир
Секция: ПОЛИТИКА
09 Декември 2013 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гяуров: Доган играе по тънкото въже етнически мир

/КРОСС/ Напълно е възможно съдът да откаже да регистрира партия „ПОМАК". Въпрос на аргументация, каза в интервю за ТВ7 бившият директор на НРС Димов Гяуров по повод учредяването на новата партия. Той бе категоричен, че партиите не могат да се основават на етническа основа, както гласи Конституцията.

Това заяви Димов Гяуров, бивш директор на НРС, в сутрешния блок на БТВ.

Корман Исмаилов заяви, че му е малко странно, защото се говори за една общност - в момента всеки може да определя своя етнос и свободно да се сдружава. В случая усещам заигравка с името, смята още той. Гяуров бе категоричен, че името на партията е откровена провокация.

Според Корман Исмаилов, „Помак" е партия конкурент на ДПС. „Критиката е, че в ДПС има много бивши агенти, които са участвали във Възродителния процес и те не могат да представляват българските мюсюлмани", коментира още той.

„Доган играе 10 - 15 години по тънкото въже наречено етнически мир. Няма етническо напрежение в България, но то се създава изкуствено, за да се обясни това господство над определен кръг хора в определен регион", коментира Димо Гяуров. "Идеята им е привнесена. Някой от крайно време се опитва да създаде нов политически субект", смята още той.