"Синьо единство" иска единна политическа формация, а не коалиция
Секция: ПОЛИТИКА
06 Януари 2014 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Синьо единство" иска единна политическа формация, а не коалиция

/КРОСС/ Листите за евродепутати не са причина за отделянето на "Синьо единство" от Реформаторския блок. Това заяви пред TV7 лидерът на синята партия Надежда Нейнски. Преговорите между нея и Реформаторите приключили още преди да бъде разгледана темата за евроизборите.

"Синьо единство" са заявили желание за участие в Реформаторския блок с идеята да се създаде единна политическа формация, а не коалиция, която дава възможност за вътрешни договорки и разделения. По думите на Нейнски обаче това така и не се е получило.

Партииите в Реформаторкия блок отказаха да сдадат суверинитета си и да заговорят с един глас. Структурата на блока се запази на базата на квоти, вътрешни игри и спорове кой е по-голям.

Надежда Нейнски заяви още, че поведението на Меглена Кунева във формацията не е изненада, изненада е това на Радан Кънев. Все пак той носи паметта на една формация, която е била в управлението, направила е реформи в страната. Изненадващо е според Нейнски да се откаже от тази памет за сметка на другата.

Десницата в момента е призвана да бъде алтернатива в статуквото и не може да се консолидира. Има два различни прочита и трябвало да се разбера как се е стигнало до тук каза тя, но за съжаление прочитът не се състоя, каза Нейнски. Тя очаква да бъдат решени действията на „Синьо единство" и пътят, който те ще поеме.

"Това е абсурд", заяви Надежда Нейнски в отговор на тиражираната в медийното пространство информация, че ще бъде включена в листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент.

Нейнски отрече и друг слух, според който нейният съпруг я е убеждавал да се оттегли от политиката и да се заеме със семеен бизнес. "Рано ми е да се пенсионирам и нищо не разбирам от бизнес. Аз чувствам подкрепата на съпруга си", допълни тя.