Перуански художник рисува под вода
Секция: КУЛТУРА
23 Януари 2014 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Перуански художник рисува под вода

/КРОСС/ Художник от Перу съчетава любовта си към морето и рисуването по необикновен начин. Неговата страст са морето и рисуването. Изобразяването на риби обаче, не му било достатъчно. Като дете Паскуал Мимбела копнее да рисува на дъното на океана. Сега тази наивна мечта се превръща в реалност. "През целия си живот рисувам лодки, риби, плажове и вълни. Но този път, реших да направя крачна напред", разкри художникът Паскуал Мимбела.

С четка, шпатула, маслени бои и платно, 32-годишният артист се гмурва във водите на Тихия океан. Мимбела улавя цветните риби и корали около него и пресъздава успешно подводния живот на платното. "Исках да направя нещо различно. Исках с очите си да видя дълбините на океана", сподели художникът Паскуал Мимбела.

Паскуал вече е нарисувал 16 подводни картини, изложени на градския площад в Лос Органос. Сега неговите произведения са включени в изложба. Идеята на проекта е да покаже разнообразието от видове, които обитават тропически води на Перу. Освен това изложбата насочва вниманието и към опазване на подводния свят.