"Ранобудните" протестираха срещу увеличението на депутатските заплати
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Февруари 2014 21:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Ранобудните" протестираха срещу увеличението на депутатските заплати

/КРОСС/ Протест "срещу увеличението на депутатските заплати" организираха "Ранобудните студенти". Той беше обявен в социалните мрежи и получи подкрепата на ГЕРБ.

Студентите се събраха в Софийския университет и в шествие стигнаха до мястото, обичайно за протестите срещу властта в последните месеци - площад "Независимост". Там с викове "Оставка" ги посрещна група от около 200 противници на правителство и на парламентарното мнозинство.

"Ранобудните студенти" бяха избрали по-заобиколен маршрут за протестното шествие - покрай Позитано 20, по граф Игнатиев, до Народното събрание. Студентите са приготвили плакати с лица на депутати и надпис на английски "Нежелани". Младежите обявиха, че са възмутени от отказа на депутатите да си замразят заплатите, при положение, че цели 7 месеца вървят протести срещу работата им.

"При положение, че минималната работна заплата е 340 лева, а минималната пенсия е 150 лева, не изглежда много етично да си качиш заплатата с 10 лева над минималната", изрази недоволството си протестиращ пред БНТ.

"Нека ски спомним, че преди няколко години имаше учителска стачка и много трудно правителството със съдействието на сегашния премиер увеличи заплатите с някакви 40 лева", аргументира се студент.

Снимка: Булфото,всички права запазени