Класическата гимназия започва учебната година в сградата до Женския пазар
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2014 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Класическата гимназия започва учебната година в сградата до Женския пазар

София /КРОСС/ Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) най-вероятно ще започне учебната година до Женския пазар. Това съобщи на пресконференция министърът на културата Мартин Иванов. Той добави, че е провел разговор с Министерството на регионалното развитие и най-вероятно учебната година ще започне там.
От думите му стана ясно, че ведомството работи по разрешаване на казуса с всички въвлечени страни .
Заради ремонт на сградата на НГДЕК в "Модерно предградие" учениците бяха преместени в 13-о училище до Женския пазар. След края на ремонта обаче възникна спорът дали учениците трябва да се върнат на улица "Баба" или да останат в центъра на София. В спора се включиха родители, които заведоха дело срещу ръководството на Министерството на културата за поставяне в опасност на живота и здравето на децата им с преместването на училището до Женския пазар.
Утре министър Иванов и заместникът му Боян Банов, натоварен със случая, имат среща с директорката на НГДЕК.
"Няма да действаме силово, ще се опитаме да срещнем двете гледни точки. Всички бихме искали войната да не продължава, но трябва да бъде разбрано от всички участници, че ние сме на първия ред на кинопрожекцията и ловим гилзите", заяви Иванов.