На IQ теста на МЕНСА се явили само Зелените
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2014 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На IQ теста на МЕНСА се явили само Зелените

/КРОСС/Само 16 кандидат-депутати от две предизборни листи се отзоваха на поканата на Менса-България да се явят на тест за интелигентност. Идеята бе всеки кандидат за 43-ото НС да се представи по-добре пред избирателите. 

На поканата на МЕНСА са откликнали 15 кандидат-депутати от ПП Зелените. Сред тях с най висок IQ са Тодор Тодоров и Веселин Веселинов -156. Тодор е част от листите на партията в София - 23 МИР и във Велико Търново. Веселинов е четвърти в София - 23 МИР.

След него се нареждат Анна Пелова и Владислав Панев със 154, Васил Кънев и Аглика Крушовенска - 150, Константин Момчев, Андрей Ралев и Зарица Динкова - 132, Добромира Григорова и Иван  Велков -129, Милен Стоянов - 122, Борислав Сандов - 116, Наталия Димитрова-Попова - 106 и Емил Петров -100.

114 IQ е показал пък Георги Стойчев от коалиция Левицата и Зелена Партия.

Упоредно с предложението към кандидатите за парламента, МЕНСА отправи такова и към водещите на телевизионни предавания с условието, че за тях не е задължително да си обявяват резултата. "Целта беше да покажем, че няма нищо страшно в това човек да се яви на нашия тест", посочват от организацията. От дошлите на тест обаче само трима водещи си обявиха резултата официално. 

Кристиана Стефанова от Канал 3 е със 124 IQ, колегата й Даниел Савов - 140, и Диана Радева от ТВ7 - 140.

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл", и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.
„Менса - България" е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл", най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.