Украйна се подготвя за война с Русия
Секция: Русия
24 Януари 2015 09:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украйна се подготвя за война с Русия

/КРОСС/ Киевските власти са в готовност да обявят война на Русия. Това заяви в пряк ефир на телевизионния канал „Россия" един от лидерите на опозицията на Киев Владимир Рогов, намиращ се временно на територията на Русия, спасявайки се от преследване в родината си.

Той съобщи, че според абсолютно достоверни данни, с които разполага, сегашното правителство в Киев вече е подготвило официални документи за обявяване на война срещу Русия. Тези документи, по думите му, се пазят в тайна и очакват своя час. Кога именно Киев ще обяви война на Москва, засега обаче не е ясно.

Според Рогов, в една от военните бази до Харков е забелязано огромно количество на танкове, БТР и друга военна техника, обозначена с отличителни знаци в цветове на руския флаг като свидетелство, че уж, тази техника принадлежи на руските въоръжени сили. Рогов заяви, позовавайки се на свои източници, че в момента тези отличителни знаци са замаскирани с изтриваема бяла боя с цел да се прикрие подготвящата се провокация срещу Руската Федерация.

Руски аналитици отбелязват, че активизацията на военните действия от страна на украинската армия в източната част на Украйна през последните дни, пряко е свързана с визитата в Киев на командващия на сухопътните войски на НАТО в Европа Бен Ходжис. Наблюдатели подчертават, че информацията на Рогов и последните събития в Донецк и Луганск свидетелстват за подготвящ се мащабен конфликт с Русия, към който САЩ подтикват Украйна. Аналитиците не изключват, че САЩ имат намерение да прибегнат към военна сила срещу Русия под предлог „за защита на Украйна" от „руската агресия".

В руските политически кръгове не веднъж се е изказвало мнение, че на фона на провалената външнополитическа дейност на САЩ, Вашингтон и неговите съюзници напълно могат да прибегнат към силов сценарий в интригите си срещу Русия, която при президента Путин се превърнала в единствената държава успяла открито, смело и аргументирано да се изправи срещу хегемонистичната политика на САЩ.