ZeroHedge: Изолацията на САЩ расте с всеки изминал ден
Секция: Анализи
30 Март 2015 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ZeroHedge: Изолацията на САЩ расте с всеки изминал ден

/КРОСС/ Възниква нов световен ред и той не е онзи, който се очакваше след разпадането на Съветския съюз..

Нежеланието на американските власти да приемат очертаващия се нов световен ред може да доведе до усложняване на международните отношения, пише финансовият сайт ZeroHedge.com.

Според автора на статията, приемане на резолюцията от палатата на представителите на американския конгрес относно доставянето на оръжие на Украйна рязко изостри геополитическите рискове, което може да доведе до ескалация на напрежението между Русия и САЩ.

САЩ имат малко основания за изпращане на въоръжения за Украйна, особено под предлог за възстановяване на стабилността след като Германия, Франция и Русия вече предприемат стъпки по въпроса чрез подписване на Минските споразумения.

„Приемането на резолюцията подчертава изолираната природа на политическия курс на САЩ. Американските политици продължават да работят, като се заблуждават, че Съединените щати все повече са единствената глобална свръхдържава" - отбелязва изданието.

В действителност, счита ZeroHedge, с всеки ден САЩ все по-изолирани.

„В това време, докато набиращите мощ свръхдържави от Изтока непрестанно работят над укрепване на международните връзки в търговията и споразумения за сътрудничество, Съединените щати продължават да действат в едностранен порядък и с из ползване на сила" - се казва в публикацията.

На източния блок не му е нужна война, е уверен авторът и отбелязва, че икономическото влияние на Изтока расте с всеки изминал ден, което се демонстрира от неотдавна присъединилите се европейски съюзници към Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции, независимо от натиска на САЩ.

„САЩ следва да се примирят към факта, че възниква нов световен ред и той не е онзи, който се очакваше след разпадането на Съветския съюз.

Според ZeroHedge, може да изглежда, че мнозина американски политици разглеждат войната като възможност да се възроди угасващото влияние на САЩ, обаче ако те не преодолеят своята гордост, светът ще става все по-нестабилен, клонящ към нова световна война./БЛИЦ