Британски журналист: В Украйна Европа създаде Франкенщайн и се уплаши
Секция: СВЯТ
22 Май 2015 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британски журналист: В Украйна Европа създаде Франкенщайн и се уплаши

/КРОСС/ Западът е уморен от Украйна, чиито действия на него му е все по-трудно да оправдава. Такова мнение изрази известният британски журналист и блогър Нийл Кларк пред RT.

Страните, които съдействаха на преврата в Украйна, сега започват да отстъпват от своите позиции и да действат по-прагматично, смята Кинък. Според него за това свидетелства и смяна на тона от страна на САЩ. Тази ситуация тревожи Киев, чиято риторика стана по-агресивна.

"Водещите страни в Европа най-малко искат мащабна война в Европа, а тя ще стане още по-вероятна, ако Украйна влезе в НАТО. Особено със сегашната власт в Киев и нейната крайно войнствена риторика", отбеляза журналистът.

"В Европа съществуват реални опасения. Те създадоха това чудовище Франкенщайн и са обезпокоени докъде това ще стигне", добави Кларк.

"Налага се разбирането, че всичко е отишло твърде далеч. По-реалистично мислещите хора в Европа явно иска отмяна на санкциите срещу Русия, защото те нанасят вреди на основните европейски икономики като Германия и Франция", убеден е британският журналист./Поглед.инфо