Бивш шеф на НСО се кандидатира за кмет на Етрополе
Секция: ПОЛИТИКА
04 Август 2015 18:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бивш шеф на НСО се кандидатира за кмет на Етрополе

/КРОСС/ Бившият директор на Националната служба за охрана - генералът от резерва Димитър Димитров, ще се кандидатира за кмет на Етрополе. Номинацията му вече е утвърдена от Националния съвет на АБВ на бившия президент Георги Първанов.
Според одобрените от АБВ кандидатури Димитров ще бъде издигнат от коалиция. В нея се очаква да влезе и партията на отцепниците от ГЕРБ БАСТА начело с бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фаса или Емо Ротманса. Димитър и Емил Димитрови са първи братовчеди, а според местните хотел "Еверест" в Етрополе, известен с политическите сбирки, където беше основана и БАСТА, се води на името на брата на Димитър Димитров - Емил Радославов.
Пред "Дневник" ген. Димитър Димитров посочи, че са водени разговори с него от двете формации - АБВ и БАСТА, но до седмица-две щял да вземе окончателно решение. Не обясни какво го възпира да каже отсега дали ще приеме, или ще откаже.
След напускането на Националната служба за охрана ген. Димитър Димитров стана директор на фабриката "Медикет" АД, която има сключен договор до 2020 г. за стопанисване на Държавно ловно стопанство "Шерба" и договор до 2024 г. за стопанисването на дивеча в Дивечовъден участък "Етрополе". Фабриката "Медикет" пък е на името на майката на Емил Димитров, заради чиято дейност ресорната комисия установи конфликт на интереси на бившия депутат.
Димитър Димитров уточни пред "Дневник", че вече не е директор на фабриката, а ръководи частна охранителна компания, но не пожела да я назове.
Засега са известни още трима евентуални кандидати за кмет на Етрополе - сегашният зам.-кмет Венета Гергова, издигната от ГЕРБ, Владимир Александров от БСП и Борил Караканов от "Атака".