Предстоящи събития в страната за утре, 22 януари
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2016 19:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 22 януари

/КРОСС/ ***

София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде домакин на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България, която ще се проведе в Националния исторически музей.

***
София.
От 9 ч. ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9 ч. в София хотел Балкан ще се проведе министерска конференция в рамките на Приоритетна област „Сигурност" на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, посветена на противодействието на международния тероризъм. От 10.10 часа вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, държавният министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на германската федерална провинция Свободна държава Бавария Йоахим Херман и министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич ще дадат пресконференция.

***
Пловдив.
От 14.30 ч. министърът на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министър Николай Николов ще посетят централата на ЕВН България на ул. „Христо Г. Данов" 37.

***
София.
От 10 ч. в зала 201 на Национален институт на правосъдието ще се проведе дискусионна кръгла маса на тема „Ролята и значението на районния съд за местните общности в контекста на реформата на съдебната карта".

***
София.
От 10 до 14 ч. Фондация „Заедно в час" и Синдикатът на българските учители организират Кръгла маса на тема „Новият закон за училищно образование: умения за 21 век за ученици и учители - как да ги постигнем?"в сградата на Втора английска езикова гимназия „Томас Джефърсън".

***
София.
От 10 ч. в болница „Токуда" ще се проведе брифинг във връзка с юбилейното пето издание на Българският бифуркационен курс, който събира интервенционални кардиолози от България, 11 европейски страни и САЩ.

***
София.
От 10 ч. център „Хана Аренд" ще проведе съвместно с правозащитници пресконференция в Националния пресклуб на БТА На пресконференцията ще бъдат представени и подписани становище до Конституционния съд относно давността за комунистическите престъпления и сигнал до прокуратурата с конкретни данни за престъпления на генералите Георги Танев /бивш министър на МВР/ и Костадин Коцалиев /бивш началник на Главно следствено управление /.

***
София.
От 10 ч. 10 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Тодор Хаджижеков, Георги Лютков и Мирко Папазов, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10 ч. 2 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Емил Милев, Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10 ч. 6 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав Петров, Кирил Рашков, Михаил Демерджиев и Симеон Илиев, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11 ч. в зала „Йерусалим" на Еврейския културен дом в София председателят на ОЕБ „Шалом" Максим Бенвенисти и председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана Джумалиева ще подпишат Меморандум за сътрудничество. От 11.30 ч. ще се проведе дискусия на тема: „Ненаучените уроци на Холокоста", посветена на Международния ден на жертвите на Холокоста 27 януари.

***
София.
От 11 ч. 13 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Вичев, Николай Стойчев, Георги Георгиев, Радослав Стратиев, Маноела Манолова, Николай Кирилов и Цаню Цанев, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11 ч. 8 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Юлиян Симов и Калоян Кирилов, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 ч. 7 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Цветков, Антон Ангелов, Желязко Калинов и
Никола Димитров, които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15 ч. в Големия салон на Българската академия на науките ще се състои тържествено закриване на Международната година на светлината в България.

***
София.
От 15 ч. във Венус конферентен център ще се проведе пресконференция във връзка с изпълнението на проект „Повишаване на капацитета на местната администрация за взимане на информирани решения при планиране и изпълнение на мерки за енергийна ефективност и ВЕИ".

***
София.
От 18.30 ч. в зала Славейков във Френския институт ще се проведе дебат на тема „Европа след атаките в Париж".

***
Благоевград.
От 14 ч. Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента, ще
даде пресконференция в офиса на "Движение България на гражданите"
от Реформаторския блок на ул. "Арсений Костенцев" 7.

***
Бургас.
От 10 ч. в Младежки културен център ще бъде представен проектът "Национална кампания за пациентски политики".

***
Бургас.
От 11 ч. в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на КЦ "Морско казино" ще бъде открита изложбата "Най-екзотичните животни на планетата".

***
Бургас.
От 18 ч. в Дом на писателя ще се състои премиера на стихосбирката „Бъдещето между нас" на Стоянка Грудова.

***
Варна.
От 10 ч. в залата на хотел „Черно море" ще се проведе среща „Равносметка и перспективи за решаване на проблема с твърдите отпадъци в морската среда и по крайбрежието".

***
Варна.
От 14 до 16 ч. в централния офис на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 единият от общинските съветници на партията Юлияна Боева ще има приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 19 ч. в голяма зала на МДТ „К. Кисимов" ще бъде представен спектакълът „Величието Асеневци" - исторически хроники.

***
Пловдив.
От 9 ч. в 10 зала състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимитe Данаил К., Златан Д. и Марек В., на които са повдигнати обвинения по чл. 277, ал. 2 от НК.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. във втора зала състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимитe Димитър С. и Иван А., на които са повдигнати обвинения по 282 ал.2, чл. 203 ал.1, чл. 219 ал. 4 и чл. 283 от НК.

***
Пазарджик.
От 11 ч. депутатите от Реформаторския блок Димитър Танев, заместник-председател на „Движение България на гражданите" и на бюджетната комисия в парламента, и Бойка Маринска, председател на парламентарната комисия по жалбите на гражданите, ще дадат пресконференция в клуба на БТА в Пазарджик по актуални политически въпроси.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. пред входа на лечебно заведение в Пловдив на ул. „Филип Македонски" 37 Областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров ще се включи в кампания „Топъл обяд". Заедно със здравния мениджър д-р Невен Енчев той ще раздава храна и чай на нуждаещи се пловдивчани.

***
Русе.
От 11.30 ч. заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще участва в работна среща на тема: "Подобряване на връзката между образование и бизнес чрез дуално обучение и обучение в предприемачеството", която ще се състои в Зала №1 на Областна администрация.

***
Сливен.
От 15 ч. в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на ВМРО-Сливен с участието на народния представител Искрен Веселинов.

***
Стара Загора.
От 11 ч. кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще се срещне с деветокласничката от Спортното училище Мария Стоилова, която спаси живота на водач от градския транспорт в областния град. Срещата ще се проведе в зала 203 на общината.

***
Ямбол/ с. Хаджидимово.
От 14 ч. министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие Клетка 1 на Регионалната система за управление на отпадъците - регион Ямбол в местността „Гол баир" в землището на с. Хаджидимитрово.