Фабрика за български деца в Гърция, непродадените стават донори на органи
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2016 09:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фабрика за български деца в Гърция, непродадените стават донори на органи

/КРОСС/Скандални търговия с български бебета в Гърция разкри екип на Нова тв. Непродадените пеленачета се отглеждат за донори на органи, разказва участник в схемата.

Една от жените е продала осем родени от нея деца. Ако няма достатъчно кандидатки, които да си продават децата, организаторите на схемата лично забременяват жените на разположение, за да не спира търговията.

Пламен Димитров решава да се обърне към полицията и медиите, когато съвестта му проговаря. А това се случва, след като мъжът дочува разговор между мъж и жена - родители на продаващи се новородени. Раждат им се близнаци, но само за едното бебе се намират купувачи. Другото е с увреждания и затова родителите кроят зловещи планове за убийството му.

„Казвам се Пламен Владимиров Димитров от Бургас, но от доста време съм в Гърция", казва той пред камерата на Нова тв. Няколко пъти търсил властите, за да разкаже за ужасната схема, но никой не го приел на сериозно.

В други случаи, при които гръцки семейства отказвали да купят дадено бебе, то се отглеждало, докато поотрасне. След това ставало донор на органи - отново обект на търговия.

Пламен Димитров споделя още, че някои от клиентките в престъпната схема си купували деца, защото не искали да развалят фигурите си след евентуална бременност.

„Досега не съм видял някоя от майките да се колебае дали да продаде детето си", казва Пламен.

„Взимам бременните жени от квартирата, където седят, и ги карам в болницата, за да родят", разказа той. „Квартирата е като фабрика за деца - по няколко бременни чакат да настъпи моментът", допълва той.