Над 1,2 млн. лева вложи Националната кардиология в детското си отделение
Секция: Здраве
01 Март 2016 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 1,2 млн. лева вложи Националната кардиология в детското си отделение

/КРОСС/Повече надежда за здраве - с това пожелание медиците от детската кардиология на Националната кардиологична болница откриха обновеното отделение.

1,24 милиона лева струва ремонтът и модернизацията на педиатрията, детската кардиология и кардиохирургия.

Завеждащата отделението доц. Анна Кънева призна, че 1 март не е избран случайно като ден - той се свързва със здравето и надеждата. Именно тези две неща Кънева и колегите й искат да дарят на болните малчугани.

354 хиляди лева са изхарчени за ново и модерно оборудване. Медиците са убедени, че вече не изоставаме от здравеопазването в чужбина по качество на здравните грижи.

Отделението обгрижва деца с вродени и придобити сърдечни малформации от цялата страна, като гарантира цялостна диагностика и лечение. Близо 900 малки пациенти годишно намират помощ там, а операциите са средно около 300.

Откриването не само мина под първомартенската егида, но донесе и празнично настроение на всички гости. Малките пациенти на отделението също изглеждаха щастливи от подобрените условия, като не пропуснаха да закичат всеки гост с мартеница - гривна или герданче.

С подобна символична признателност се сдобиха и двамата представители на източника на средствата за ремонта - здравното министерство, Ваньо Шарков и Бойко Пенков.