Министерството на здравеопазването е инвестирало 400хил. лв. в ремонт на АГ отделението в МОБАЛ Велико Търново
Секция: Здраве
12 Април 2016 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министерството на здравеопазването е инвестирало 400хил. лв. в ремонт на АГ отделението в МОБАЛ Велико Търново

/КРОСС/ Министерството на здравеопазването е инвестирало 400хил. лв. в ремонт на АГ отделението в МОБАЛ Велико Търново. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, който откри обновеното отделение, което вече разполага с модерна неонатология, гинекология и родилно отделение. Ремонт не e правен от 1984 година. През отделението годишно преминават над 1200 пациентки, а след обновяването лекарите очакват броят пациентите да нараснат почти двойно. С парите, осигурени от министерството, са ремонтирани и две операционни зали.


По време на посещението днес, директорът на МОБАЛ Велико Търново д-р Стефан Филев подписа с МЗ договор за субсидиране по методиката за спешна помощ, според която от 1 януари, със задна дата министерството осигурява минимално заплащане на лекар в приемно спешно отделение 1500 лв. и 900лв. за медицинска сестра.
Относно задлъжнялостта на болниците, министър Москов отбеляза, че задълженията не нарастват, но проблемът с натрупаните дългове трябва да бъде решен и едва след това може да се мисли да се промени статутът на болниците и те да не бъдат търговски дружества.