Задържаха 24-годишния Ангел Калеев заради побой над момче от ромски произход
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Април 2016 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха 24-годишния Ангел Калеев заради побой над момче от ромски произход

/КРОСС/ 24-годишният Ангел Калеев, който нанесе побой на непълнолетно момче от ромски произход в село Овчеполци, е задържан, обяви говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

След 24-часово издирване Калеев е открит в къща в село Черногорово. Той е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Прокуратурата и полицията се бяха самосезирали по повод заснетия клип, в който човекът зад камерата - Ангел, бие момче от ромски произход заради репликата, че са равни. На видеото Калеев крещи "Аз циганин ли съм" и нанася удари върху момчето, докато чуе отговор "не". Клипът е заснет и разпространен от самия нападател, който според полицията имитира действията на добилия вече популярност Динко. 
И той, и пострадалото момче са от Овчеполци, познават се, даже къщите им са наблизо, каза говорителят на ведомството Мирослав Стоянов. 

Все още няма подадена жалба от битото момче.

Вчера, след като беше извършена първоначалната проверка, след като колеги ходиха до дома на пострадалото момче, нито е преглеждан от лекар, нито има медицинско свидетелство, нито е направено съдебно освидетелстване, нищо. Дори по-фрапантното беше това, че отивайки там на място, колегата, който е ходил, е казал - добре е да депозираш жалба, родителите казали - ние чакаме телевизията, жалба няма да подаваме, но на телевизията ще кажем всичко, допълни Стоянов. 

Няма данни Ангел Калеев да е криминално проявен.