Предстоящи събития в страната за 22 юни
Секция: Предстоящи събития
22 Юни 2016 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 22 юни

/КРОСС/*** Букурещ.
Делегация на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, водена от нейния председател Валентин Николов, ще бъде на официално посещение в Румъния.
***
София.
На площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента Йоахим Гаук в България. Германският държавен глава ще постави венец пред паметника на Незнайния войн и по негова инициатива германската делегация ще отдаде почит на гроба на Иван Вазов. (14.30 ч.)
***
София.
Президентът на ФРГ Йоахим Гаук и президентът Росен Плевнелиев ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2, по време на която ще бъдат разменени висши държавни отличия. Президентът Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с „Особена степен на Големия кръст на Ордена за заслуги на Федерална република Германия", а президентът Йоахим Гаук - орден „Стара планина" с лента.
***
София.
След провеждане на пленарните разговори на официалните делегации на България и Германия, президентите Росен Плевнелиев и Йоахим Гаук ще дадат съвместна пресконференция в Гербова зала. В рамките на държавното си посещение в България президентът Йоахим Гаук ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов. (16.25 часа)
***
София.
В 9 ч. ще започне редовно заседание на Народното събрание.
***
София.
В 9 ч. започват състезанията от „Възраждане Спорт фест" . В 12 ч. Столична Община и Фондация „София - Европейска столица на спорта" организират голям спортен празник в комплекс „Спортна София 2000" в Зона Б5. Това е първо издание на проявата, домакин на която ще бъдат новооткрите игрища в парк „Възраждане".
***
София.
От 9.30 ч., в хотел Рамада, София, зала „Опал" ще се проведе пресконференция за представяне на постигнатите резултати по проект „Доброволчеството - фактор за реализация" и основните изводи от проведеното изследване на доброволчеството като инструмент за справяне с младежката берзаботица и връзката между доброволчеството и трудовата реализация на младите хора на пазара на труда.
***
София.
От 10 ч., II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Максим Д., Денис Д., Илхан Ч., Мариан П., Исмаил Г. и Ибраим Г., обвинение в организиране и ръководене на организираната престъпна група.
***
София.
От 10 ч. ще проведе редовното заседание на Министерски съвет.
***
София.
От 11 ч. Румен Георгиев - член на ИБ на БСП - София ще вземе участие в тържествената церемония по откриване на войнишки мемориал. Братската могила на 14 съветски войници, загинали по време на Освобождението на България от фашизма, ще бъде открита в горната част на гробището в квартал Княжево.
***
София.
От 11 ч., VII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р., Красимир Н., Георги Г. и Катерина Х., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 11 ч. в парка на Военна академия "Г.С. Раковски".Софийската опера и балет ще проведе пресконференция. Тя е посветена на седмото издание на прочутия летен фестивал "Опера в парка".
***
София.
От 11 ч., в Музея на съобщенията заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, заместник-министърът на външните работи Христо Ангеличин и посланикът на Канада Н. Пр. г-жа Жоан Льоме ще валидират пощенска карта, посветена на 50-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Канада.
***
София.
От 11 ч. в горната част на градското гробище в софийския квартал „Княжево" (вход от улица „Кореняците") ще бъде открит Войнишки мемориал - братската могила на 14-те съветските войници, загинали по време на Освобождаване на България от фашизма.
***
София.
От 12 ч. се открива след ремонт отделение „Патология на бременността" на САГБАЛ „Света София". На откриването ще присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова, доц. д-р Иван Костов - изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София" и д-р Мажена Панова - началник отделение „Патология на бременността" .
***
София.
От 12.30 часа, „София тех парк" заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще участва в откриването на семинара „Революция на данните: възникване на нови бизнес модели в агро-хранителния сектор".
***
София.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира информационен ден по Механизма за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации".
***
София.
От 13.30 ч. в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет прокурорската колегия на висшия съдебен съвет ще проведе заседание.
***
София.
От 13.30 ч., VIII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Красимир М., Иво Д., и Николай А., обвинение в изнудване (рекет) - престъпления по чл. 213А, чл. 214 и чл. 214А от Наказателния кодекс.
***
София.
От 15 ч. в Конферентната зала на болница „София мед" ще се проведе училище за родители.
***
София.
Зала „България" ще посрещне един от най-изтъкнатите европейски оперни диригенти - Маестро Давид Хименес за последния специален концерт за сезона в Софийска филхармония.
***
София.
От 16 ч. ще се проведе кръгла маса на тема „75 години от началото на Великата Отечествена война. Святата памет и нашият дълг". Събитието ще бъде открито от Калоян Паргов - член на ИБ на БСП и председател на БСП - София. Кръглата маса ще се състои в зала № 204 на Руския културно-информационен център (РКИЦ), ул. „Шипка" № 34.
***
София.
От 20 ч. в клуб PM ще се проведе благотворително събитие в подкрепа на животните в нужда. Stray Angels все още създават своя дом за нуждаещите се мъничета. Там животинките ще пребивават след лечението си, докато се появи техният осиновител.
***
Благоевград.
От 16 ч. в зала 5 на община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с японско-български приятелски концерт. В пресконференцията ще участват представители на Хор на слепите в България и смесен хор "СИЛЕНУС" от град Кофу, Япония
***
Бургас.
От 9 ч. в Професионалната гимназия по туризъм за първи път „Обществен дарителски фонд-Област Бургас" организира с подкрепата на Общината кампанията „Среща на поколенията".
***
Бургас.
От 18 ч. в Дома на писателя ще бъде представена книгата „Апостола на българите" на Желяз Кондев от Сливен. -прес
***
Бургас.
От 18 часа в галерия „Неси" ще бъде представена осмата изложба на Петър Савов.
***
Варна.
От 9 до10 ч. в конферентна зала „Перла" на хотел „Аква" ще се проведе пресконференция, а от 10 до13 ч. в същата зала - и информационен ден, с който се обявява началото на информационна кампания по проект „Нови възможности за младите хора", изпълняван от ЦСМП - Варна.
***
Варна.
От 14 до16 ч. общинският съветник от ПП ГЕРБ -Варна Николай Георгиев ще проведе приемен ден в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.
***
Видин.
В 11 ч., в залата на 6 ет. кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде пресконференция по актуални въпроси.
***
Велико Търново.
От 19 ч. в читалище „Надежда" ще бъде представена пиесата „Валят пари" от Себастиан Тиери, премиера на Русенски драматичен театър, с участието на Христо Гърбов.
***
Габрово.
От 15 ч., в офиса на ГЕРБ в Габрово, ул. „Иван Гюзелев" 1. Ще се проеде приемен ден за граждани, в него ще участват общинските съветници Светла Григорова и Диана Гатева.
***
Горна Оряховица.
От 18 ч. на открита сцена пред Градска художествена галерия ''Недялко Каранешев'' ще се проведе концертна програма на участниците в Детски фестивал на изкуствата „Раховче" и XII-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче".
***
Горна Оряховица.
От 19 ч. в Народно читалище ''Братя Грънчарови- 2002'' /Летен театър/ ще се проведе втора фестивална вечер на Детски фестивал на изкуствата „Раховче" и XII-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче".
***
Казанлък.
От 17.30ч. в Исторически музей „ Искра" ще бъде представен проектът на обществения посредник на Казанлък „Уроци по родолюбие в часа на класния ръководител".
***
Казанлък.
От 18 ч. в Камерна зала на Дом на културата „ Арсенал" ще се проведе концерт на Държавен Академичен Уралски руски народен хор.
***
Перник.
От 10 до12 ч. представителите на политическа партия ГЕРБ в Общински съвет-Перник Бойка Ивановa и Явор Рангелов ще проведат приемен ден с граждани в Община Перник. Приемна в офиса на ПП ГЕРБ в кметство „Изток", на ул. „Благой Гебрев" 20, ще проведат и общинските съветници Ивайло Богданов и Мирослава Николова.
***
Пловдив.
От 9 ч., в зала 2 на Пловдивски окръжен съд ще се проведе съдебно заседание по делото срещу Янко И., обвинен в документно престъпление по чл. 248а ал.2 от Наказателния кодекс.
***
Пловдив.
От 9 ч., в зала 5 на Пловдивски окръжен съд ще се проведе съдебно заседание по делото срещу Ангел П., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, престъпление по смисъла на чл. 343 ал.4 от Наказателния кодекс.
***
Пловдив.
От 9 ч., в зала 1 на Пловдивски окръжен съд ще се проведе съдебно заседание по делото срещу подсъдимия Ради Р., обвинен в укриване на данъци, престъпление по смисъла на чл. 255 ал. 1 от Наказателния кодекс.
***
Пловдив.
От 11 ч. в пресклуба на БТА - Пловдив, ще се състои пресконференция на тема:"10 причини да изберем български печурки. Защитен ли е българският потребител?"
***
Пловдив.
От 11 ч. в бензиностанция ЕКО, на 122 км на АМ „Тракия", посока гр. Бургас официалното ще бъде открит възстановения обект, по време на което ще бъдат отличени всички служители на бензиностанцията, служители на реда и граждани, участвали в овладяването на инцидента и предотвратяването на по-сериозни последствия от него.
***
Пловдив.
От 16 до18 ч., общинските съветници от ПП ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни за граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А.
***
Поморие.
От 10 ч. на закрита сцена в Народно читалище „Просвета 1888" ще се проведе конкурсна програма - класически инструменти и пиано, част от програмата на фестивала „Корабът на изкуствата". -не отразяваме
***
Поморие.
От 10.30 ч. на стадион Поморие ще се проведе първата тренировка на ОФК „Поморие" за втория полусезон.
***
Разград.
От 10 ч. Общинските съветници от групата на ГЕРБ в Общински съвет Разград организират приемен ден в село Балкански, Община Разград. Те ще проведат срещата с местните жители в сградата на читалище „Просвета" на улица „Росица" № 5.
***
с. Сестримо.
От 18.30 до 20 ч. в офиса на ПП ГЕРБ в село Сестримо, общински съветници от ПП ГЕРБ -Белово Васил Савов, Стефан Якимов и Димитър Йорданов ще приемат граждани.
***
Стара Загора.
От 10 ч. в залата на Община Стара Загора заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще участва в информационен ден за представяне на процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.
***
Сливен.
От 9 до10 ч. в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" ще се проведе пресконференция, а от 10 до13 часа - информационен ден, с които се обявява началото на информационна кампания по проект „Нов шанс за работа", изпълняван от ЦСМП - Сливен.
***
Сливен.
От 10.30 ч. в зала „Май" ще се проведе работна среща за обсъждане на общ устройствен план на община Сливен.
***
Сливен.
От 16.30 ч. в зала „Галерия" на хотел Национал Палас" ще се проведе официално откриване на XI национални педагогически четения.
***
Сливен.
От 14 ч. в "Бюро по труда" ще се проведе информационен ден във връзка с отпадането на ограниченията за достъп до пазара на труда за гражданите на България в Конфедерация Швейцария и за Спогодбата между Израел и България за работа в строителството. Събитието ще се състои в Център „Работа".
***
Сливен.
От 16 ч. в зала „Май" ще се проведе публично обсъждане на отчета за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2015 година.
***
Сливен.
От 18 ч. на малката сцена в Арт-център „Седем" ще бъде представена младежка изложба-живопис "Герои от книгите".
***
Смолян.
От 9.30 ч. в Гарнизонният военен клуб ще се проведе финален преглед на любителското творчество в Сухопътни войски. Домакини са военнослужещите от 101-ви Алпийски батальон.
***
Стара Загора.
От 10 ч. в залата на Община Стара Загора заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще участва в информационен ден за представяне на процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.
***
Стара Загора.
От 11.30 ч. на ул. „Иван Шишман" № 2 заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще посети предприятието „ВЪЛКОВ-ТЕХНОСВЕТ" -бенефициент по "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.
***
Ямбол.
От 18.30 ч. в Галерия „Стойчев" ще бъде открита изложба-живопис на Михаил Лалов.