Р. Гълъбинов и В. Волева са първата двойка, поела към „Дондуков” 2
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юли 2016 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Р. Гълъбинов и В. Волева са първата двойка, поела към „Дондуков” 2

/КРОСС/ Икономистът Румен Гълъбинов и адвокат Веска Волева са първата обявила се кандидат-президентска двойка за предстоящия вот за „Дондуков"2 - от името на ПП „Българско национално обединение"(БНО).

„Румен Гълъбинов е готов да смени Росен Плевнелиев на „Дондуков"2, а Волева - Маргарита Попова. Двамата имат подкрепата и на политически клуб „Звено", Граждански форум "Промяна", Български наказателен отряд и Асоциацията на пенсионерите.

„Корупцията и липсата на върховенство на закона, както и фактът, че у нас няма реална пазарна икономика, а такава, основана на обществени поръчки и еврофондове - това е основният проблем на България по думите на Румен Гълъбинов. Според него и подгласничката му президентската институция има маса правомощия, от които не се възползва.

„Правата и правомощията на президентската на институция, както и на всяка друга институция в България, зависят от субективния фактор", подчерта Гълъбинов и поясни, че ако президентът иска да прави икономика, това може да се случи.

Гълъбнов даде пример с ДДС, който в продължение на десетилетия си стои 20% за всички стоки и услуги. „Президентът може да инициира дебат в парламента по всякакви въпроси. Да вземем въвеждането на диференциран ДДС, при което за области като здравеопазването и хранително-вкусовата промишленост той е значително по-нисък", обясни кандидат-президентът на БНО и припомни, че това е така в много страни, включително в съседките ни Румъния и Гърция.

Според Гълъбнов и Волева дебати в НС трябва да се предизвикват от държавния глава за ролята на монополите, АЕЦ „Белене", електро-разпределителните дружества, които съдят и най-вероятно ще осъдят България.

„Президентът може да влияе, а че не го прави е отделен въпрос", обобщи Румен Гълъбинов и зададе реторичен въпрос: „Защо например президентът Плевнелиев не внесе в Народното събрание огромния списък с предложения за съдебната реформа, които се събираха в интернет и много от тях биха били ефикасни и полезни?"

Да се върнат българите в България би била една от основните задачи, които си поставя кандидат-президентската двойка Гълъбинов-Волева.

„Искаме да обединим всички, които учат, работят, живеят на територията на Република България, и всички, на които им е писнало от досегашния безплоден, импотентен партиен модел", заяви още Румен Гълъбинов.

„Хората, които ще гласуват за нас, ще гласуват да няма корупция в България, защото с това ще се борим основно, и за повече законност и развита икономика", добави той.