Fan Fest Бургас ще зарадва гейминг и аниме феновете на 26 юли
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юли 2016 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Fan Fest Бургас ще зарадва гейминг и аниме феновете на 26 юли

/КРОСС/ На 26 юли в Експозиционен център "Флора" ще се проведе Fan Fest Бургас, организиран от Game Ninja и Накама. Технологичен партньор е Jar Computers, а основен спонсор е добре познатата на геймърите марка Razer. Спонсори са също компаниите Acer, HP, Lenovo, Fujitsu, Microsoft, Lancom и другНа Fan Fest Бургас ще има индивидуални турнири по някои от най-популярните у нас игри: Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Hearthstone. Всеки гост може да участва в надпреварата, като за най-добрите ще има награди. За турнира по CS:GO първо място ще бъде наградено с e-sport издание на мишката Razer Mamba (Tournament Edition), a второ място - с мобилен хедсет Razer Kraken Mobile Red. Мишка Razer Naga Hex v2 за първо място и безжични слушалки Razer Adaro Wireless за второ място ще има в турнира по League of Legends. В турнира по Dota 2 победителят ще спечели клавиатура Razer Tartarus Chroma, а за класиралия се на второ място ще има преносима батерия TP-LINK TL-PB2600. В турнира по Hearthstone първо място ще бъде наградено с тонколони HP Multimedia 2.0 Speakers, а второ място - с преносима батерия TP-LINK TL-PB2600. Lenovo също ще изненадат с награди като безжични мишки Lenovo Mouse Wireless N3902A и чанти за 15,6-инчови лаптопи Lenovo Toploader T1050.

Благодарение GIGABYTE възможност да се състезават в турнир ще имат и почитателите на играта Mortal Kombat. Желаещите да се включат ще се записват на място, а победителят ще бъде избран чрез директна елиминация. Наградата за най-добрия Mortal Kombat геймър ще бъде дънна платка GIGABYTE B150M-HD3 DDR3. GIGABYTE ще награди и класиралите се на второ и трето място в състезанието съответно с GIGABYTE G1 Gaming тениска и G1 Gaming Mousepad за втория подгласник и с мауспад за третия.

Косплей конкурс, настолни игри, практически занимания (workshops) по пиксел арт, възможности да закупят атрактивни сувенири от аниме магазини и да чуят интересни лекции ще очакват посетителите на Fan Fest Бургас. Награди ще има и за косплей конкурса: калъф за лаптоп HP Star Wars Case, преносима тонколона HP S6000 Black Portable Mini Bluetooth Speaker, както и чанта за лаптоп Lenovo Toploader T1050.

Цената на билета за Fan Fest Бургас е 10 лева. Билети могат да се закупят на място в деня на събитието.

Game Ninja е турнир, специализиран в PC игри, който бе отличен като "Събитие на годината" от Bulgarian Game Awards 2016. След успеха на събитието в София и Русе жителите и гостите на Бургас имат възможност да го посетят и играят едни от най-популярните игри, както и да се насладят на атрактивно аниме шоу. Повече информация за всички събития, свързани с Game Ninja, новините, турнирите и наградите можете да намерите на официалния сайт на инициативата (http://gameninja.esports.bg/), както и на нейната страница във Facebook.

Национален клуб за аниме и манга Накама е сдружение с дългогодишни традиции в организацията на събития, свързани с традиционна и съвременна японска култура из цяла България. Освен с аниме и манга клубът представя всичко, свързано с японска музика, модерна и традиционна култура и изкуства, но най-вече предлага възможност за срещи между хора с интерес в тази сфера. Повече информация можете да намерите на http://nakama-bg.com/.