Борисов няма да се кандидатира за президент, за него е по-добре да прежали битката, но да спечели войната
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2016 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов няма да се кандидатира за президент, за него е по-добре да прежали битката, но да спечели войната

/КРОСС/ Борисов няма да се кандидатира за президент, защото може да загуби балотажа с ген. Радев. Кандидатът на БСП може да привлече, освен левите, но и мълчаливото досега, поради липса на алтернатива, мнозинство. Към него могат да се насочат и различни патриотични, либерални, центристки и други формации, които не предпочитат Борисов.

Най-вероятно през септември ГЕРБ ще издигнат за кандидат лице с второстепенно политическо значение, чиято загуба няма да се отрази тежко на партията и на подкрепата за неяПри подобно разположение на силите е по-добре да прежали битката, но да спечели войната. На негова страна е още едно важно обстоятелство - служебното правителство да бъде назначено от Плевнелиев. А последният, преди да напусне Дондуков 2, ще иска да си постеле добре пред този, от чието благоволение тепърва ще зависи, като попречи в максимална степен на неговите политически противници.

Това коментира на фейсбук страницата си Васил Василев.

Ето целия коментар:

По всичко личи, че Бойко Борисов НЯМА да се кандидатира за президент. Изглежда нелогично той да не е преценил, че може да загуби балотажа с ген. Радев, което би означавало неминуен крах за него, партията и властта му. Президентските избори ще бъдат твърде оспорвани поради обстоятелството, че кандидатът на БСП може да привлече, освен левите, но и мълчаливото досега, поради липса на алтернатива, мнозинство. Към него могат да се насочат и различни патриотични, либерални, центристки и други формации, които не предпочитат Борисов.
Най-вероятно през септември ГЕРБ ще издигнат за кандидат лице с второстепенно политическо значение, чиято загуба няма да се отрази тежко на партията и на подкрепата за нея.
Политическият инстинкт на Борисов му подсказва, че допустимата загуба на президентските избори изисква солидна подготовка за очакваните след това предсрочни парламентарни избори. Това е предизвикателството, с което трябва да се справи. При подобно разположение на силите е по-добре да прежали битката, но да спечели войната. Една загуба през ноември ще разстрои и демобилизира партията му. Унинието и пораженческите настроения могат да бъдат овладяни, само ако отсега се вземат мерки за мобилизация. Така че най-логично е Борисов да хвърли всичките си сили в тази насока.
Който се подготви своевременно, той има повече шансове да спечели. Борисов вероятно разчита, че при победа левицата ще изпадне в еуфория, ще загуби ценно време да празнува, а той вече ще е напреднал в борбата за 44-тото Народно събрание. На негова страна е още едно важно обстоятелство - служебното правителство да бъде назначено от Плевнелиев. А последният, преди да напусне Дондуков 2, ще иска да си постеле добре пред този, от чието благоволение тепърва ще зависи, като попречи в максимална степен на неговите политически противници.
Ледът, очевидно, се пука.