Вечер на татарската кулинарна традиция се проведе в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2017 19:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вечер на татарската кулинарна традиция се проведе в София

/КРОСС/ „Вечер на татарската кулинарна традиция" се проведе в София като част от Международния ден на татарската кухня, предаде репортер на Агенция КРОСС.

Събитието се организира от Сдружение „Волжки булгари", със съдействието на Посолството на Русия в България и представителството на Россотрудничествo в рамките на кулинарен проект и подготовката на древния празник „Сабантуй - 2017".

В рамките на празничната вечер се състоя майсторски клас „Тайните на татарска кухня" с шеф-готвач Рафаел от московския ресторант за татарската кухня „Идель".

Докато гостите дегустираха избрани ястия от националната татарска кухня на сцената излезе оперната певица Зульфия, а български ансамбъл показа красотата на българските носии и хора.

Гостите също не останаха безучастни, те изпяха няколко песни, сред които „Хей поле широко".

Сред почетните гости бяха посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, посланиците на Беларус и Казахстан, полк. Виктор Авдеев, военен, военновъздушен и военноморски аташе, председателят на Българо-руската ТПП Георги Минчев, председателят на БТПП Цветан Симеонов, общественици, представители на медиите и други.

Още снимки от събитието можете да видите тук.