Ограничаването на свободата на движение във Великобритания няма да настъпи веднага след Брекзит
Секция: СВЯТ
05 Април 2017 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ограничаването на свободата на движение във Великобритания няма да настъпи веднага след Брекзит

/КРОСС/ Британският премиер Тереза Мей призна, че ограничаването на свободата на движение няма да настъпи веднага след като Великобритания напусне Европейския съюз. Изявленията на премиера по време на посещението ѝ в Йордания и Саудитска Арабия не се понравиха на по-крайните привърженици на Брекзит.

Тереза Мей заяви, че ще има "фаза на прилагане на ограниченията", както се изрази, след като бъде постигната сделка с Евросъюза, тъй като бизнесът и правителствата се нуждаят от време да се нагодят към новите правила. Тя допълни, че предпочита употребената от нея фраза, а не "преходен период", използвана от журналистите. Тереза Мей допълни, че важното за британците, които с референдума поискаха контрол на границите и контрол върху миграцията, е, че това в крайна сметка ще се случи, когато Великобритания напусне окончателно ЕС.

По-рано, след друго изявление по време на близкоизточната ѝ обиколка, Тереза Мей бе обвинена, че е отстъпила от едно от ключовите си обещания, след като призна, че търговска сделка с ЕС не може да бъде подписана, преди Обединеното кралство да напусне блока. Тя каза, че очаква формата на новите търговски отношения да стане ясна за всички до деня на фактическия Брекзит през март 2019 година.