По време на дежурството на Емилия Ковачева са бити всички бебета, обяви бащата на Никол
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Април 2017 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По време на дежурството на Емилия Ковачева са бити всички бебета, обяви бащата на Никол

/КРОСС/ Всички деца са били удряни във въпросната вечер, когато е била дежурна акушерката Емилия Ковачева. Огромната агресия и най-много удари обаче е отнесла Никол. Това заяви в студиото на предаването "Тази сутрин" по БТВ бащата на пребитото момиченце - Румен Димитров.

Ковачева беше обвинена, че е нанесла побой на едва 4-дневното бебе Никол през пролетта на 2015 г. Тя е подсъдима за опит за убийство, но до момента делото още е доникъде, тъй като защитата й неколкократно успява да издейства отлагане.

„Във въпросната вечер, когато е била дежурна Емилия Ковачева, са удряни абсолютно всички бебета. Въпросът е, че огромната агресия и огромният брой удари е отнесла Никол". Това каза в предаването „Тази сутрин" по БТВ бащата на Никол - Румен Димитров.

По думите му Ковачева е извършила много неща за дълъг период от време и само тя знае броя на децата, на които е посегнала.

„Съдебният процес е абсолютно безумие и това го позволява съдията", коментира той.

Според Румен Димитров има умишлено бавене на делото.
„Когато идва присъда, хората започват да се разболяват. Очаквам Емилия Ковачева да започне да се разболява", каза той.

Бащата изрази надежда, че нещата ще приключат, преди малката Никол да започне да разбира. Той призова на следващото заседание на 13 юни хората, отивайки на работа, да минат и да оставят по едно цвете пред съдебната палата. Да покажат отношение към това как работи съдебната система у нас, да покажат отношение към Никол, към това, което се случва.

Вчера съдът изгледа кадрите от охранителните камери, които показват насилието над бебето. Родителите не издържаха и напуснаха залата. Бащата на обвиняемата акушерка пък нападна екип на БТВ, при опит на журналиста Мариета Николаева да зададе въпроси към Ковачева.

„Имам чувството, че вече се приема за нещо нормално - и словесно, и физически да нападаш журналист, защото аз не видях вълна от възмущение. Възмутително е това, което е последвало", каза Мариета Николаева.

„Т. е., моят въпрос към Емилия Ковачева, да коментира тези кадри, които видяхме, се отъждествява с хулигански акт. Съдията е помолил представителите на медиите да напуснат залата и е заявил, че забранява, освен присъствието на камери вътре в залата, присъствието и снимането пред самата зала, и че медиите повече няма да имат възможност да отразяват процеса. Какво означава това, че засекретяваме един толкова обществено значим процес? Тук вече има и засягане на свободата на словото", допълни още тя.