Управляващите се захващат и със Закона за концесиите
Секция: ПОЛИТИКА
10 Май 2017 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Управляващите се захващат и със Закона за концесиите

/КРОСС/ ГЕРБ вече внесе законопроект за мажоритарна избирателна система, а вторият въпрос, с който ще се заеме е Законът за концесиите. Проект на този закон партията ще внесе съвместно с коалиционния си партньор Обединени патриоти.

„Законът за концесиите ще бъде съгласуван с Обединени патриоти. Имал съм разговори с Валери Симеонов и Волен Сидеров и ще започнем консултации, за да може в предстоящите 2-3 дни да внесем законопроекта за концесиите на първо четене и между първо и второ да се направят съответните промени, ако има такива", обяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Знаете, че в момента България е пред притеснението за това, че ще бъде наложена наказателна процедура. В тази връзка в днешния и утрешния ден ще направим допълнителни консултации с „Обединени патриоти", след което заедно ще внесем законопроекта. Надяваме се, че ще имаме подкрепата и на другите парламентарни групи, които участваха в обсъжданията в 43-тия парламент за приемането на Закона за концесиите, който беше функция на дебат с неправителствени организации, представители от бизнеса и съответните институции", допълни Цветанов.

Той говори и за предложението на БСП за замразяването на депутатските заплати, което вече бе отхвърлено от парламента.

„Това, което заявяваме от ПГ на ГЕРБ - ние не сме против блокирането или замразяването на заплатите, но това трябва да бъде направено в един допълнителен дебат, който да бъде при разглеждането на бюджет за 2018 г. и същевременно да се търси някаква формула, която да засегне абсолютно всички институции, които се възползват от начина, по който в момента се изчисляват заплатите на българските народни представители. Това, което сме правили от ПГ на ГЕРБ през цялото време, е да имаме инициативи за подкрепа, където даваме съответните суми, за да подпомогнем всяка една добра кауза, която е в интерес на българските граждани. В тази връзка от първите заплати на народните представители на ГЕРБ ще направим дарение в размер на 20 000 долара, които ще бъдат предоставени на българските граждани, живеещи в Чикаго", допълни зам.предсетадетял на ГЕРБ, като уточни, че инициативата е за закупуване на сграда, която да даде възможност за допълнително съхраняване на духовността, културата, образованието на всички българи в Чикаго.