Арестуваха двама професори от пловдивски университет (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2017 08:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха двама професори от пловдивски университет (обновена)

/КРОСС/ Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив бяха арестувани след разследване на „Господари на ефира".

Те са обвинени в корупция. Двамата искали от свои студенти пари, за да им пишат по-висока оценка. След съвместна акция на „Господарите", Икономическа полиция и Окръжна прокуратура-Пловдив, преподавателите са задържани, съобщава TrafficNews.bg

Сигнал за корупцията е подаден от студенти до шоуто. От там започват проверка на сигнала, като се стига до реално преминаване на изпит и даване на исканата сума с белязани банкноти.

Днес станаха ясни и имената им. Единият от арестуваните е проф. д-р инж. Симеон Василев, който е ръководител катедра "Техническа механика и машинознание". Той е и председател на Съюза на учените в Пловдив, пише "Блиц". Вторият професор е д-р инж. Николай Банков, който е ръководител катедра "Електротехника и електроника".

Задържани са и посредниците за предаването на парите. Разпитват се свидетели. Очаква се първият репортаж от разследването да бъде излъчен в четвъртък.