Във Венеция беше закрит Международният младежки фестивал "Орфей в Италия"
Секция: КУЛТУРА
14 Септември 2017 08:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Във Венеция беше закрит Международният младежки фестивал "Орфей в Италия"

/КРОСС/ 10-то юбилейно издание събра близо 500 таланта от 13 страни в Европа

Събитието се организира от българския артцентър "Кърнолски" и се проведе под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Това е едно от най-големите български музикални събития организирани отвъд границата на страната ни и за това според президентската институция е важно да бъде насърчавано развитието на подобен род събития. Във финалната вечер участваха най-добрите изпълнители и танцови състави от цяла Европа.

Гран при за най-добро представяне в рамките на фестивала за първи път получиха представителите на две танцови формации - едната от Украйна, другата от Полша. Младите артисти избраха да покажат, че изкуството може да обединява не само различни култури, но дори и балета с народните танци със специален пърформанс в сърцето на Лидо Ди Йезело, Венеция.

Най-добрите изпълнители в конкурса "Орфей в Италия" получиха ваучери за участие в други престижни фестивали. По време на фестивала бяха проведени и изслушвания за престижния италиански конкурс "Сан Ремо", в който за първа година се допуска и участието на чужденци.