Да посадиш живот
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Ноември 2017 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Да посадиш живот

/КРОСС/ В онези моменти, когато от върха на планината взорът лети над гори и върхове, докато Душата прелива от емоции, най-силно се усеща свързаността с природата. Не сме тук, за я владеем - как се владее нещо, от което си част, и което е част от теб? С него се общува, за него се грижиш, защото е живот.

Животът живот създава. Да обрече на дългожизненост едно дърво, е сред нещата, които тук и сега всеки може да направи. С обич, за да израстват от крехките фиданки децата на природата, красиви през всички сезони. И с благодарност за въздуха.

Да посадят гора е красива мисия на вдъхновени хора, която не е от вчера. Ако от 100 000 души всеки посади по дръвче, това е може би мъничко добротворчество за човека, но огромна полза за природата. А хубавите неща се случват винаги в заедност! Днес, почти шест години от зараждането на тази вдъхновяваща идея, са посадени 225 000 нови дървета в България!

В последните четири години съмишлениците на инициативата „Когато станем 100 000, ще посадим гора" стават все повече и повече! Да засадиш дърво не е просто обикновен акт на алтруизъм. Това е мисъл за утре, за бъдното, в което да има повече красота, повече чист въздух, повече живот.

Тази събота (11 ноември), както и в следващите две съботи (18 и 25 ноември), във вилна зона Златуша (на около 20 км от София) ентусиасти с усмивка ще посаждат нов вид български дъб, наречен цер. Осигурени са дръвчетата, инструментите, транспортът е споделен (или личен). За отправната точка към мястото на залесяване, както и за други любопитни подробности може да се информирате от страницата на инициаторите във Фейсбук.

Вярвам, че може да се заформи и един дружен „тих" отбор за включване в инициативата за някоя от датите. Нужно е съвсем малко - само желание и наличие на свободно време, което да бъде осмислено по приятен начин, в добротворчество и приятелска атмосфера!

Христина Чопарова, „Ние ви чуваме"