Николай Петров препоръча на Кирил Ананиев да направи водосвет
Секция: Здраве
10 Ноември 2017 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Петров препоръча на Кирил Ананиев да направи водосвет

/КРОСС/ Кирил Ананиев пое щафетата в Министерството на здравеопазването от бившия здравен министър проф. Николай Петров, съобщава БТВ.

Ананиев заяви, че е подготвил план за действие, но не даде подробности. Николай Петров остава на разположение за 24 часа, за да помага на новия министър.

Петров му връчи отчет за периода, в който той е бил началник на здравното министерство, подари му икона и му даде съвет да направи водосвет.

Смяната на Петров с Ананиев е първата рокада в правителството „Борисов 3", след като първият подаде оставка. Това е четвъртият здравен министър само за тази година.

Ананиев беше избран за министър на здравеопазването по-рано днес в Народното събрание, където 121 депутата гласуваха „за" назначението му, а 85 бяха „против".

„На база приоритетите на правителството, които са записани в управленската програма, съм подготвил план за действие във всички направления на здравеопазването - административно, структурно, по отделните видове дейности - предмет на здравното осигуряване, за подобряване връзката между отделните звена в системата", каза пред журналисти здравният министър Ананиев.

Той благодари за свършеното от екипа на проф. Николай Петров и посочи, че приемственост ще има: „Аз съм с отлични впечатления от проф. Петров - невероятен професионалист и човек, етичен човек, който си разбира от работата. Не го казвам в момент на раздяла, защото ще продължаваме да работим заедно - ще ползвам Вашия опит и ще споделям моя с Вас. Ще продължа дейността на министерството така, както тя е подредена до момента, и ще я доразвия с нови идеи."

Министър Ананиев посочи, че е наясно с невъзможността да има 100, дори 10 дни толеранс, поради което мобилизацията на екипа ще е пълна.

„За мен наистина е удоволствие да предам Министерството на здравеопазването във Вашите ръце, изхождайки от безупречната Ви репутация и сериозна биография. Надеждите към Вас са много големи, имате безрезервната ми подкрепа и съм на разположение 24 часа. Кураж и с Бога напред!", с тези думи проф. Петров се обърна към министър Ананиев.