Роботът Санбот откри Десетото юбилейно игрално изложение BEGE Expo
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Ноември 2017 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Роботът Санбот откри Десетото юбилейно игрално изложение BEGE Expo

/КРОСС/ Десетото юбилейно издание на най-голямото изложение на игралната индустрия в Източна Европа - BEGE Expo, отвори врати в Интер Експо Център и беше открито от председателя на Държавната комисия по хазарт Огнемир Митев, председателя УС на Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия - БТАПОИИ Ангел Ирибозов. Компания им правеше роботът Санбот, който прикова вниманието със закачлива приветствена реч на английски език и помогна с прерязването на лентата.

"BEGE Expo е събитие с традиции, което всяка година събира професионалисти и експерти от развлекателната и игралната индустрия по света, за да обменят информация по актуални въпроси за развитието на браншовете. То задава посоки и отваря нови хоризонти пред бизнеса в ерата на онлайн услугите и мобилните технологии", каза г-н Митев при откриването. Ангел Иробозов обясни, че за десета поредна година изложението дава възможност за създаване на ползотворни контакти и партньорства, както и за обмяна на ценен опит и полезни практически модели на работа. "Смело навлизаме във втората декада от нашето развитие, която ще е още по-успешна от първата", каза още Ирибозов.

Навръх юбилея, изложението BEGE Expo предизвика рекорден интерес. Над 4000 представители на индустрията от над 20 държави и посетители ще станат свидетели на последните технологични новости, които предлагат производители и доставчици на игрално оборудване. Изложителите са над 80 компании от 20 държави. Сред изложителите са Евро Геймс Технолоджи (EGT), Казино Технологии, Новоматик.

Неслучайно мотото на изложението е "България - технологичен център на Балканите", с което се поставя акцент върху значението на игралната индустрия като инициатор в развитието на технологиите и прилагаща всички иновации се в IT сектора. Тази година специално внимание е обърнато на стартиращите компании от технологичния сектор, които ще покажат най-новите си проекти в Стартъп зоната пред публика. Жури от индустрията, предприемачеството, медиите и неправителствения сектор ще оценят участниците и ще изберат победителя. В "Зоната за иновации" са представени най-новите тенденции и насоките за развитие в индустрията като игрални машини, които съчетават традиционна игра и онлайн игра на допълнителен монитор. Към младите и студентите е ориентиран Кариерният център.

Съпътстващите събития към изложението са изложбата „В света на българските откриватели и изобретатели", която е организирана със съдействието на Национален политехнически музей и представя информация за някои от най-великите научни постижения на човечеството, които са дело на българи. А почитателите на красотата ще се насладят на конкурса Miss Gaming BEGE 2017, организиран съвместно с агенция Интерсаунд.