Street Art Fest Samokov 2018 с трето издание
Секция: КУЛТУРА
30 Април 2018 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Street Art Fest Samokov 2018 с трето издание

/КРОСС/ Наситена фестивална програма в Самоков съживява и разтърсва града

Street Art Fest Samokov 2018 се провежда за трета поредна година в град Самоков, като всяка следваща е все по-разчупена и наситена от инициативи. Негови създатели са SEED Foundation - организация, която има за цел да съдейства на обществото и на държавата за осъществяване на интеграция и развитие на гражданите.

Фестивалът стартира на 7 април с работилници по фотография, crafts, дневни и вечерни събития с гости DJ-и, състезание по streetball, изкуство в градска среда, прожекции на късо кино с КИНЕМАТОГРАФ.БГ и представяне на книги на самоковски автори. Прогарамата тече с пълна сила и гражданите са развълнувани от предлаганите за всички хора различни дейности.

Работилницата по Фотография беше ръководена от Борис Павлов - аниматор и фотограф, който показа на присъстващите как се прави продуктова фотография и каква е тайната в заснемането на детайли.

В Работилница "Crafts", начело с Таня Михаилова, бяха направени  по случай Великден свещи във формата на яйца от обикновен и пчелен восък, а след това и съвременни циментови саксии с дизайнерски калъпи.

Небезизвестните, креативни и провокативни Destructive Creation бяха главните действащи лица в Изкуство   в градска среда. Те направиха намеси в публичното пространство, инсталация, с която облагородиха града и поправиха счупени пейки.

На 5-ти май от 15:00 часа предстои състение от streetball, което ще се проведе на открита спортна площадка "Тотка", град Самоков. Турнирът ще се осъществи в три категории: 13-15 г., 16-18 г., над 18 г. Желаещите да вземат участие е необходимо да се запишат предварително на страницата на SEED Foundation.

Дългоочакваният финален концерт е с дата 11 май от 17 часа на площад "Захари Зограф", където самоковският артист O.J. ще подгрее гостите. Участие ще вземат Young BB Young, ЖЛЪЧ, KATTY Dance Studio, Елена Несторова и танцова школа към Народно читалище "Отец Паисий", гр. Самоков.

След концерта, емоциите и танците ще продължат с after party в Hub-a - отворено пространство за младежи, работещи на свободна практика, езикови и художествени ателиета и място за събития.

Street Art Fest Samokov 2018 се провежда с огромната подкрепа и съдействие на Община Самоков, BG Бъди активен, Hub-a и Hotel Arena Samokov.