Предстоящи събития в страната на 7 февруари
Секция: Предстоящи събития
07 Февруари 2019 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 7  февруари

/КРОСС/

София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Министерството на отбраната (бул. „Ген. Тотлебен" № 34) ще започне вторият ден от годишната конференция на началника на отбраната ген. Андрей Боцев. На събитието ще присъства президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили на Република България Румен Радев, който ще се запознае с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2018 г.След приключването на доклада за Анализа, около 15.30 часа, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще направят изявления пред медиите.

***
София.
От 15.00 часа в аула „Максима" на УМБАЛ „Св. Екатерина" вицепрезидентът Илияна Йотова ще изнесе публична лекция за съвременните предизвикателства пред трудовата медицина.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Сердика" на София хотел Балкан ще се проведе кръгла маса на тема „Противодействие на корупцията - 2018: Обществени очаквания и постигнати резултати".

***
София.
От 10.30 часа в зала 42 на етаж мецанин в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" № 1 (вход от страната на бул. „Дондуков") по случай Световния ден на изборите ЦИК обявява ден на отворените врати и кани всички граждани, които желаят, да присъстват на редовното заседание на Комисията.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема
„Еврозоната - акценти и перспективи".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Как българските пациенти се снабдяват с нерегистрирани лекарства и какво прави държавата, за да осигури достъп до тях".

***
София.
От 13.00 часа в хотел „Хилтън София" ще се проведе Европейската среща на президентите на Международната младежка камара (Junior Chamber International European Presidents Meeting).

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България.

***
София.
От 15.00 часа до 18.00 часа в постоянната приемна на БСП-София (ул. „Леге" 10, ет. 1) гражданите ще получат безплатни юридически консултации.

***
София.
От 18.00 часа на първия етаж в Княжеския дворец ще бъде представена експозицията „Кой създава и кой използва дантела" на Националния етнографски музей и група „СедянкаТА".

***
София.
От 18.30 часа в зала „Марин Дринов" на БАН ще бъде представена книгата на легендата на алпинизма Райнхолд Меснер, посветена на Боян Петров - „Убийството на невъзможното".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала №5 на общината ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради". В 11.30 часа на площадното пространство пред общината пък ще се състои официална церемония по
откриване на обекта.

***
Благоевград.
От 15.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита кръгла маса с експерти от различни институции, свързани със социализирането и развитието като атрактивна туристическа дестинация на обект 2, находящ се на трасе на АМ Струма, ЛОТ 3.1 в землището на с. Зелен дол и с. Покровник.

***
Варна.
От 11.00 часа в 205 зала на НАП - Варна ще се проведе пресконференция, във връзка с хода на данъчна кампания 2019. На нея ще бъдат представени новости в областта на декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски, а така също и информация за постигнатите резултати през изминалата година.

***
Варна.
От 11.00 часа на гроба на Капитан Петко Войвода в Старите варненски гробища с поклонение, заупокойна молитва и военен ритуал ще бъдат отбелязани 119 години от кончината на войводата.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 Николай Георгиев, председател на комисията „Европейски въпроси и международно сътрудничество" към ОбС, ще приема граждани.

***
Видин.
От 18.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще бъде представена информация за процедурата по одобряването на проекта за Подробен устройствен план-парцеларен план за модернизацията на пътя Видин - Ботевград. В срещата ще участва кметът Огнян Ценов.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Областна дирекция на МВР - Кюстендил ще се проведе брифинг на тема „Пътна безопасност".

***
Плевен.
От 10.00 часа в търговски център „Мания тауър" се открива седемнайстото междунраодно изложение „Пчеларство".

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в в зала 203 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров и директорът на Областно пътно управление Илия Златев ще дадат пресконференция във връзка с решаването на проблема за винетките до с. Богомилово и кв. „Зора".

***
Стрелча.
От 10.30 часа областният управител на Пазарджик ще проведе изнесена приемна в сградата на Общинска администрация - Стрелча.
***
Шумен.
От 13.30 часа старшите и младшите посланици на Европейския парламент от СУ "Йоан Екзарх Български" ще гостуват на връстниците си от XI клас от СУ "Панайот Волов" с интерактивната презентация "Моят глас - бъдещето на младите в Европа". На събитието ще присъства кметът на Община Шумен Любомир Христов.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията.