МВнР предупреди за повишен риск от тероризъм в Северна Македония
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Февруари 2019 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР предупреди за повишен риск от тероризъм в Северна Македония

/КРОСС/ Българските граждани, посещаващи Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки, предупредиха от Министерство на външните работи.

Посолството на България в Скопие информира, че на 15 февруари около 20 часа МВР на Северна Македония публикува съобщение, което гласи: "Полицията на Република Северна Македония проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката "Ислямска държава".

Два часа по-късно американското посолство в Скопие обяви публично съобщение, че е налице повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на Северна Македония и с препоръки към своите граждани да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като "меки цели".

По този повод МВнР препоръчва на българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция "Ситуационен център" на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.