Мая Манолова: Има опити делото срещу "Топлофикация" да бъде протакано
Секция: ПОЛИТИКА
18 Февруари 2019 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: Има опити делото срещу "Топлофикация" да бъде протакано

/КРОСС/ След днешното заседание по делото срещу отказа на "Топлофикация" да предостави данни по закона за достъп до обществена информация на омбудсмана, Мая Манолова заяви, че е имало опити производството да бъде протакано.

"В сряда поискаха срок адвокатът на изпълнителния директор да представи допълнителни съображения защо не са длъжни да информират гражданите за исканите от мен факти", каза Манолова, цитирана от БНР.

Юристите на "Топлофикация" не коментираха темата. Междувременно стана ясно, че управата на столичното парно е отказала исканата от омбудсмана информация, защото Манолова не била посочила второто си име, както и адрес за отговор: "Доказателство, че той е известен на ръководството на "Топлофикация", е и отказът, който получихме на този адрес. Така че, когато става дума за отказ, адресът е ясен. Когато става дума за положителен отговор, адресът става неизвестен".

Според информация на Манолова само през 2015 година от "Топлофикация-София" са събрали 15 милиона лева за юрисконсултски възнаграждения чрез започнати дела срещу 21 000 столичани.

Съдебният спор между Манолова и Софийската топлофикация продължава трета година. Ръководството на дружеството отказва да предостави информация за какво са похарчени събраните през 2015 г. юрисконсултски възнаграждения.