Предстоящи събития в страната за 5 май
Секция: Предстоящи събития
05 Май 2019 06:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 5 май

/КРОСС/ *** София

От 10.00 часа премиерът Бойко Борисов ще посрещне папа Франциск на правителствения терминал на Летище „София‘. След което двамата ще проведат среща на четири очи.

От 10.40 часа пред сградата на Президентството ще се състои церемонията по официалното посрещане на папа Франциск. В 11.00 часа държавният глава Румен Радев и Светият отец ще проведат среща на „Дондуков" 2.

От 11.30 часа на площад „Атанас Буров" президентът Румен Радев и папа Франциск ще направят изявления пред представителите на българските власти, гражданското общество и дипломатическия корпус у нас.

От 13.00 часа ще се състои неделната молитва "Царица небесна", която Светият отец ще произнесе на площад "Свети Александър Невски".

От 16.45 часа папа Франциск ще отслужи на площад "Княз Александър Първи" неделна молитва „Царица небесна".

От 10.00 часа в зала „Мати" на НДК ще се проведе тържественото дипломиране на учениците по проекта „Код Успех" за обучение по английски език.

От 14.00 часа на езерото „Ариана" в Борисовата градина ще бъде даден стартът на благотворителния маратон Wings for Life World Run в подкрепа на хората с гръбначни заболявания.

От 19.00 часа в зала 1 на НДК Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на Въоръжените сили ще изнесат тържествен концерт за жителите и гостите на столицата.

*** Бобов дол

От 12.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков ще проведат среща-дискусия с жители на общината в залата на читалище „Просвета".

*** Бургас

От 10.30 часа до Часовника в града ще бъде открит информационния център (шатра) на „БСП за
България". Официален гост на откриването ще бъде кандидатът за евродепутат на БСП Деница Златева.

От 11.00 часа в Експозиционен центъра „Флора" ще се проведе демонстрация по грънчарство - „Майсторите АА".

В 11.30 часа кандидатът за евродепутат на БСП Деница Златева ще посети Национална изложба на цветя с международно участие „ФЛОРА" в Морската градина.

*** Благоевград

От 18.00 часа в зала „22 септември" водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева ще се срещне с гражданите на Благоевград. В 17.45 часа ще се проведе кратък брифинг.

*** Велики Преслав

От 10.00 часа в района на Дворцовия център на НИАР „Велики Преслав" продължава съборът на средновековното културно наследство „"Преславни дни".

*** Видин./с. Антимово

От 14.00 часа кмета на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на кулинарното състезание под наслов „Кухня без граници" и ще разгледа кулинарната изложба, които се организират в рамките на X-то издание на международния фолклорен фестивал „Гергьовден".

*** Добрич

От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе кукленият спектакъл „Момче и вятър".

*** Златоград

В 11.00 часа ще се проведе Гайдарско надсвирване. От 13.00 часа ще се състои концертът „Надиграй ме в Златоград" с участието на любителски танцови състави. Празниците продължават от 14.00 до 20.00 часа с народно веселие с оркестър „Орион".

*** Каварна

От 11.30 часа на стадион „Калиакра" ще се състои първата футболна среща от Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години.

От 16.00 часа на Стадион „Калиакра" ще започне футболната среща между отборите на ИспанияДания от Европейското първенство на УЕФА за девойки до 17 години.

*** Казанлък

От 09.00 часа Старозагорския митрополит Киприан ще отслужи св. Божествена Златоустова литургия
в храм на девическия манастир „Въведение Богородично" по повод Томина неделя.

*** Кресна

В 10.00 ч. на площада в града водачът на листата на БСП Елена Йончева и кандидатът за евродепутат Димитър Данчев ще се срещнат с обществеността на централен градски площад в Кресна.

*** Кюстендил

От 13.00 часа водачът на листата за евроизборите на „БСП за България" Елена Йончева ще посети Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора". Програмата предвижда среща с културните дейци на Кюстендил и среща с обществеността в града.

*** Кюстендил./с. Пиперков чифлик

От 13.30 часа в двора на бившето училище ще започне отбелязването на традиционния празник за Томина неделя.

От 14.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов ще бъдат гости на празника на село Пиперков чифлик, който ще се проведе в двора на бившето училище.

*** Ловеч

От 10.45 часа в дефиле на духовите оркестри ще започне вторият ден от Фестивала на духовите оркестри „Камен Луков. От 11.00 часа в Градската градина ще започне концерт на Джуниър бенд и Мажоретен състав при СУ „Емилиян Станев" - гр. Велико Търново и Представителен духов оркестър - гр. Габрово.

*** Пазарджик

От 09.00 часа Константийският епископ Яков ще оглави архиерейска света Литургия в катедралния храм „Св. Богородица" на Томина неделя.

*** Петрич

От 09.00 часа ще започне велообиколка на планина Беласица.

От 11.00 часа на градския площад за първи път с детски музей на открито ще бъде представена инициативата „Опознай Петрич, за да го обикнеш".

От 17.00 часа ще се проведе Тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъде връчено посмъртно званието „почетен гражданин на град Пещера" на Красимир Узунов - президент на Агенция и Радиоверига „Фокус".

От 18.00 часа в кв. „Дълбошница" ще започне празничен концерт по повод празника на града.

От 20.00 часа на сцената на градски площад ще започне спектакълът „Как ще Ни стигнат американците" на Ансамбъл „Българе".

От 20.00 часа на централния градски площад водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Асим Адемов ще присъстват на отбелязването на празника на града.

От 20.45 часа ще се проведе Тържествена заря-проверка в чест на Деня на Пещера.

*** Пловдив

От 8.00 часа от площад "Стефан Стамболов" стартира Маратон Пловдив 2019.

От 07.00 часа в спортна зала „Олимпиада" ще се извърши контролно мерене на финалистите във всички възрастови групи в Държавния шампионат по кикбокс в стил К1. Финалните срещи започват в 10.00 часа.

От 08.00 часа на пл. „Централен" ще бъде открит „Маратон Пловдив".

*** Поморие

От 12.00 часа пред Манастир „Свети Георги" ще се проведе турнир по народни борби „Гергьовден".

От 12.30 часа в залата на хотел „Сънсет Ризорт" - Поморие ще се проведе турнирът по танци „Изгряващи звезди", както и Състезание по шоу програми.

От 18.30 часа на открита сцена на НЧ „Светлина 1939" ще се състои празничен гергьовденски концерт.

*** Рила

От 16.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков и Асим Адемов ще се срещнат с жители в залата на Община Рила.

*** Своге

От 09.30 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в Осеновлашки манастир „Рождество Богородично" - Седемте престола на Томина неделя.

*** Сливница

В 11.00 часа в читалището на града кандидатът за евродепутат от БСП проф. Румен Гечев ще се включи в честването на 100- годишнината от създаването на партийната организация на БСП в града.

*** Сливен

От 09.00 часа ще се проведат тандем тренировките и директни битки в 1-вия кръг от „Български дрифт шампионат".

*** Смядово

От 10.00 часа на централния площад в града ще се проведе Общински пролетен събор „Да запеем заедно- 50 години Смядово град".

*** Стара Загора./с. Хрищени

От 18.00 часа на централния площад ще започне празникът на село Хрищени под надслов „Зелен, зелен Гергьовден".