Възраждане: Поредната албанска провокация в Македония
Секция: Интервюта
05 Май 2019 10:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възраждане: Поредната албанска провокация в Македония

/КРОСС/ На втория ден от Възкресение Христово, в сърцето на старата българска столица Охрид, се развя 15-метрово албанско знаме.

Група от около 40 души, облечени с албански носии, сред тях и жени със забрадки, представящи се за туристи, влезли в Самуиловата крепост, развявайки албански знамена и провесили огромния флаг върху една от стените на крепостта.

Провокативното им поведение, продължило след това и по улиците на Охрид, скандирайки албански национални лозунги, развявайки националните символи на чужда държава и заяждайки се с местните жители. И всичко това под благосклонния поглед на местната полиция и власти.

В крайна сметка, виновниците за тази провокация се разминали само с глоба и изгонване от страната.

За нас от Възраждане, изводите от този инцидент са два основни.

Първо, очевидно е, че процесът на албанизация в западните части на Македония е достигнал до почти необратими мащаби, щом подобни провокации минават толкова леко за извършителите им. Днешната македонска държава изглежда отдавна е капитулирала пред алабнската наглост и се примирява с всякакви подобни изстъпления.

Вторият извод, който можем да направим и който според нас е поважният е, че държавата майка на Повардарието (имащо засега статут на независима държава, с име Република Северна Македония) - Република България, въобще не се интересува от този или други подобни инциденти, за което съдим по липсата, на каквато и да е реакция вече близо седмица. За съжаление, това е обичайната реакция на нашата държава, както в този конкретен случай, така и при други подобни. Днешната родоотстъпническа и антибългарска политическа върхушка, изглежда не смята, че имаме някакви интереси в тази страна и по никакъв начин не показва, каквато и да било загриженост или поне интерес от случващото се там.

За тяхна информация ще кажем, че Охрид е една от най-старите и славни български столици, чието място е записано в националната ни история със златни букви. За нас от Възраждане е абсолютно недопустимо, България да бездейства, докато втората българска държава на Балканите - Македония, става жертва на пълзяща и неумолима албанска демографска окупация, и то пред очите й!

Суровата истина е, че са необходими спешни мерки по спасяването на българския етнически характер на старите български земи, намиращи се извън политическите граници на днешната българска държава, които явно, само ние от Възраждане имаме, както знанието, така и волята да проведем! Единственото успокоително в случая е, че и на това ще му дойде времето!

Възраждане - само ние можем!