Предстоящи събития на 7 май
Секция: Предстоящи събития
07 Май 2019 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 7 май

/КРОСС/ София.
В 6.30 часа премиерът Бойко Борисов ще изпрати папа Франциск от летище „София"

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе церемонията по откриването на най-голямото студентско събитие в Европа - среща на борда на Европейския студентски съюз. Официални гости ще бъдат премиерът Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, Николай Павлов - заместник-министър на младежта и спорта и др.

***
София.
От 15.15 часа в зала „Запад" на Народното събрание ще се проведе среща на заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев с председателя на Комисията по бюджетни въпроси на Националния съвет на Общокитайското събрание на народните представители Шъ Яобин.

***
София.
От 16.00 часа часа в зала „Запад" на Народното събрание ще се проведе среща на председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова с председателя на Комисията по бюджетни въпроси на Националния съвет на Общокитайското събрание на народните представители Шъ Яобин.

***
София.
От 09.30 часа в Представителството на ЕК ще се проведе конференция за европейското бъдеще на България. Лектори на събитието ще бъдат Херман Ван Ромпой - бивш министър-председател на Белгия и бивш председател на ЕС; Н. Пр. Ерик Рубин - посланик на Съединените щати в София; Росен Плевнелиев - президент на България в периода 2012-2017 г.; Филип Димитров - бивш министърпредседател на България в периода 1991-1992г. и настоящ конституционен съдия и икономистът Красен Станчев. От 12.30 часа ще се проведе пресконференция на лекторите.
***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Сърдечна недостатъчност - какво още можем да направим за нашите пациенти?".

***
София.
От 11.00 часа в Северното фоайе на Народното събрание ще бъде открита фотоизложбата „Хора за хората: България и Швейцария".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представен Годишният доклад за икономическото развитие и политики в България на икономистите на БАН.

***
София.
От 11.00 часа в Резиденцията на посланика на Италия на ул. „Цар Освободител" № 11 ще се проведе пресконференция по повод италианският фестивал, който ще се проведе в София и други градове на страната през май и юни.

***
София.
От 12.00 часа в Софийска градска художествена галерия ще се състои пресконференция за изложбата „Йозеф Куделка: Изгнания".

***
София.
От 17.30 часа в зала „София" на Столична библиотека на площад „Славейков" ще бъде открита
тематична изложба „Европа" със стари пощенски картички и албуми от цяла Европа от колекциите на проф. Михаил Неделчев.

***
Бургас.
От 11.00 часа, на ул. „Петко Каравелов" ще бъде открита паметна плоча на полк. Георги Д. Генчев. От 16.30 часа във Военен клуб - Бургас ще бъде открита изложба на документи и книги, свързани с историята на полка, представена от директора на дирекция „Регионален държавен архив" - Бургас. В 18.00 часа ще започне церемония по поднасяне на венци и цветя пред Войнишкия паметник.

***
***
Бургас.
От 18.00 часа започва церемонията по поднасяне на венци и цветя пред Войнишкия паметник. Събитието е част от програмата за отбелязване на 130 години от създаването на 24-ти пехотен Черноморски полк.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа в ТД на НОИ ще се състои пресконференция във връзка с промените в пенсионното
законодателство.

***
Варна.
От 18.00 часа 60 творби на млади фотографи от Варна и Санкт Петербург ще бъдат представени в съвместна изложба, която ще бъде официално открита в галерията на Морско казино.

***
Пазарджик.
От 16.45 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Константин Величков. След това от 17.00 часа в къща музей „Константин Величков" традиционните Величкови дни ще бъдат открити със спектакъла „Мила родна картинка" на театрални формации от ЕГ „Бертолт Брехт" - Пазарджик.

***
Пловдив.
В 13.00 часа в Комплекса за социални услуги "Свети Георги" ще бъде открита зона за хипотерапия за деца и пълнолетни с увреждания.

***
София.
В 10.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще посети центъра за хора със зрителни увреждания и фабрика за производство на филтри за климатични системи, където работят хора със зрителни проблеми в кв. „Люлин". По-късно Андрей Ковачев ще проведе среща в 8 ДКЦ и ще присъства на открита приемна за граждани в Северен парк. Събитието е с начален час 12.00 часа.

***
София./с. Мрамор
В 13.00 часа в центъра на селото кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще разговаря с жители.

***
Борово.
В 13.00 часа в клуба на БСП кандидатът за евродепутат от БСП Петър Витанов ще разговаря с жителите на града.

***
Брезово
В 18.00 часа в читалището на града кандидатът за евродепутат от БСП Валери Жаблянов ще се срещне с обществеността.

***
Бяла.
В 12.00 часа водачът на листата на БСП Елена Йончева и кандидатът за евродепутат Петър Витанов ще се срещнат с работещите в шивашка фирма в града.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа, в парк „Никола Габровски" кандидатите за евродепутати от листата на „БСП за България". Деница Златева и Цветелина Пенкова ще участват в откриването на кампанията на „БСП за България".

***
Видин./с. Ружинци.
От 10.00 часа в големия салон на читалище „Христо Ботев - 1898" кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков ще проведе среща с жители.

***
Видин./с. Бойница.
От 12.00 часа в салона на НЧ „Надежда - 1903" кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков ще разговаря с жители.

***
Видин.
От 13.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще проведе консултации за определяне съставите на подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

***
Видин./с. Каленик.
От 15.00 часа в салона на кметството кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков ще се срещне с жители.

***
Видин.
От 18.00 часа водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки ще се срещне с жители на града в
заведение на заведение „Бисер" на бул. „Панония".

***
Видин.
От 18.00 часа в Конферентния център на Областната администрация кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Новаков ще се срещне с жители на Видин.

***
Враца.
От 12.00 часа водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки ще се срещне с жители на града пред бившето кино „Коларов".

***
Габрово.
В 10.30 часа в ресторант "Фюжън" кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще се срещне с обществеността. В 12.00 часа тя ще разговаря с жители на града в предизборната шатра на БСП на централната улица в Габрово.

***
Горна Оряховица.
От 15.00 часа във фирма „Бултраф" ЕООД кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България" Цветелина Пенкова ще се срещне с ръководството и работниците.
***
Горна Оряховица./с. Поликраище
От 16.00 часа в село Поликраище кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова ще се срещне с жителите на населеното място.

***
Завет.
В 13.30 часа в клуба на БСП кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков ще разговаря с жителите на населеното място.

***
Каварна.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел "Отдих" кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева ще участва в среща на тема „Екология и туризъм".

***
Казанлък.
От 10.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ева Майдел, Лиляна Павлова и Йоана Йончева - Фильова ще посетят фирма за производство и бутилиране на зеолитна вода в Казанлък.

***
Казанлък.
От 11.30 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ева Майдел, Лиляна Павлова и Йоана Йончева - Фильова ще бъдат гости на Пенсионерски клуб „Тракийка", където ще разговарят с членове на клуба, както и с кметове на населени места от общината.

***
Кубрат.
В 14.30 часа в клуба на БСП кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков ще се срещне с
обществеността.

***
Лясковец.
От 16.00 часа, в залата на община Лясковец, кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България" Деница Златева ще се срещне с граждани.

***
Обзор.
От 18.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ивелина Василева и Жечо Станков ще се срещнат с жителите на града в залата на НЧ „Изгрев 1927" . На срещата ще присъстват кметът на град Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на Обзор Христо Янев, общински съветници от партията.

***
Оряхово.
От 14.00 часа водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки ще се срещне с жители на града в залата на Общината.

***
Пазарджик.
В 18.00 часа в Младежки дом кандидатът за евродепутат от БСП Велизар Енчев ще се срещне с
обществеността.

***
Перник.
В 10.00 часа на централния градски площад кандидатът за евродепутат от БСП
Димитър Данчев ще се срещне с жители на града.

***
Пловдив.
От 11.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за членове на Европейския парламент Мария Габриел ще проведе среща-разговор с администрацията на фирма „Белла България", ул. „Нестор Абаджиев" 37.

***
Пловдив.
От 12.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за членове на Европейския парламент Мария Габриел ще се срещне с граждани на предизборната шатра на ГЕРБ в район „Тракия",пред Търговски център „Форум".

***
Пловдив.
От 12.30 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за членове на Европейския парламент Мария Габриел ще посети Народна библиотека „Иван Вазов".

***
Пловдив.
От 13.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за членове на Европейския парламент Мария Габриел ще посети централната предизборна шатра на ГЕРБ в Пловдив, Главната, до площад „Стефан Стамболов". От 14.00 часа тя ще се разходи по пешеходната Главна улица на Пловдив и среща с граждани.

***
Пловдив.
От 15.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за членове на Европейския парламент Мария Габриел ще се срещне с граждани на предизборната шатра на ГЕРБ в район „Северен", от северната страна на Пешеходния мост.

***
Пловдив.
В 15.30 часа в "Инфо 18 Център" кандидатът за евродепутат от БСП Валери Жаблянов ще разговаря с жителите на града.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в зала на НБ "Иван Вазов" кандидатите за евродепутат от БСП проф. Румен Гечев и Тодор Стоилов проведат среща с патриотични организации под мотото "Националната идея в ЕС".

***
Първомай.
В 10.30 часа на пазара в града кандидатът за евродепутат от БСП Валери Жаблянов ще се срещне с граждани. По-късно, в 12.00 ч., той ще се срещне с работещи във фабрика "Искра".

***
Разград.
В 10.30 часа в клуба на БСП - Разград кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков ще се срещне с жители на града.

***
Русе.
В 14.30 часа водачът на листата на БСП Елена Йончева и кандидатът за евродепутат Петър Витанов ще посетят ГКПП „Дунав мост". В 15.30 ч., в парка на младежта в гр. Русе, Йончева и Витанов ще се срещнат с екоактивисти. В 17.30 часа в предизборната шатра на БСП на пл. Свобода Елена Йончева и Петър Витанов ще разговарят с жители на града. В 19.00 часа в залата на хотел "Рига", ще започне срещата на кандидатите за евродепутати с жителите на Русе.

***
Сливен.
В 18.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Камен Костов ще се срещнат с пчелари от Сливен и региона.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ева Майдел, Лиляна Павлова и Николай Диков, заедно с народните представители от ГЕРБ Емил Христов и Радостин Танев ще се срещнат с ръководствата и работещите в две от водещите фирми в града.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ева Майдел и Лиляна Павлова ще бъдат гости на областно предизборно събрание на ГЕРБ в хотел „Мериан Палас", гр. Стара Загора, където ще присъстват кметове от областта, общински съветници, общински ръководства на структури и над 300 членове и симпатизанти на партията.