Стотици полети ще бъдат отменени заради стачка във Франция
Секция: Туризъм
08 Май 2019 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Стотици полети ще бъдат отменени заради стачка във Франция

/КРОСС/ Стотици полети в Западна Европа ще бъдат засегнати от стачка на авиодиспечерите във Франция, съобщава вестник "Индипендънт". Стачката започва в сряда, в 19 часа местно време и ще продължи до 6 сутринта в петък.

35-часовия протест е част от по-големи, национални стачки на държавните служители във Франция, които са недоволни от плановете на президента Еманюел Макрон да промени условията им на труд.
Понеже над Франция прелитат много самолети се очаква стачката да доведе до големи забавяния и стотици отменени полети. Някои авиолинии планират заобикалянето на френското въздушно пространство за този период.

Швейцария обяви, че отваря допълнителни въздушни сектори, за да се справи с по-големия трафик. По-различните маршрути на самолетите, обаче, ще доведат до забавяния. На най-голямото летище във Франция, парижкото Шарл де Гол, не се очакват големи проблеми, защото авиодиспечерите в този регион ще работят почти без промяна.

Франция е разделена на 5 региона, що се отнася до въздушното пространство: Бордо, Брест, Париж, Реймс и Марсилия. Очаква се най-силно да се отрази стачката на полетите над регион Марсилия, който покрива Югоизтчна Франция и голям район над Средиземно море.Миналата година подобен протест на авиодиспечерите в Марсилия доведе до отмяната на хиляди полети.