С номер 18 "БСП за България" тръгна към победа
Секция: ПОЛИТИКА
08 Май 2019 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
С номер 18 "БСП за България" тръгна към победа

/КРОСС/ 18 дни преди датата на европейските избори, БСП-Велико Търново откри предизборната си кампания.
В парка „Никола Габровски", където преди 128 години се събират десетина делегати от социалистическите дружинки в региона, за да дадат началото на Българската социалистическа партия, дойдоха стотици членове и симпатизанти на БСП от цялата област за честването.
В празника участваха кандидатите за евродепутати Деница Златева и Цветелина Пенкова, членът на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков, народните представители Весела Лечева, Кристина Сидорова, Валентин Ламбев и Явор Божанков, областните председатели на БСП във Велико Търново и Габрово - Петко Тюфекчиев и Николай Григоров, кметове на общини, председатели на общински съвети.
„Ако смятате, че идеалите, за които са се борили основателите на БСП преди 128 години, са се променили - лъжете се. Ние и до ден днешен се борим за социалност, солидарност, справедливост и равноправие. Важно е да се чувстваме горди и достойни европейци, а не второ качество граждани. И дори - второ качество български граждани: онези, които живеят в столицата и се радват на огромни средства, предоставени за развитие на града им, и онези на село, които сами се определят като „забравени от Бойко", каза кандидатът Деница Златева. По нейните думи, изборът на 26 май е важен за това- в каква посока искаме да развиваме България и в каква посока искаме да развиваме Европа.
Тя посочи, че предстои тежък и труден избор, който се състои в това- каква ще бъде Европа, в която искаме да живеем. „Дали искаме да сме равни граждани с всички останали жители на ЕС; дали искаме нашите деца да живеят и да имат възможност да учат в Европа, но да се върнат в България; дали искаме нашите родители да имат достойни старини и да имат достойни доходи; дали искаме нашите малки и средни фирми да се развиват и да разширяват пазарите си", изброи Златева.
„Ако искаме да дадем възможност на всеки български гражданин да има равни права и възможности - не да имаме богоизбрани и „бойкоизбрани" българи, нека всички да излезем и да гласуваме, след 18 дни с бюлетина номер 18 за победа - да си върнем държавата, да променим Европа и България!", призова Златева.
„Борим се за каузата все повече млади българи да остават в родината си и да търсят своето професионално и академично развитие тук. Обещавам ви, че ще започнем да се връщаме към България, защото това е нашият дом, тук са нашите корени", каза кандидатът за евродепутат Цветелина Пенкова.
„След 10 години управление на ГЕРБ, 40% от българите живеят на ръба на бедността, всеки трети българин едва свързва двата края, но всеки трети член на ГЕРБ има нов апартамент и нова къща за гости, защото краде от вашите пари - спестявайки от данъците и крадейки от парите, които ни дава Европа. Всеки трети българин от ГЕРБ има топло местенце, запазено само за тях", каза народният представител Весела Лечева. „Има алтернатива! Заедно с българския народ изградихме и обсъдихме Визията за Европа и къде е мястото на България в ЕС. Заедно с вас заявяваме на всички над един милион наши последователи, които гласуваха на парламентарните избори за нас, и на още повече недоволни български граждани - има алтернатива. Нека да дадем шанс с номер 18!", каза тя.
„Българите трябва да се освободят от страха, че някой отгоре може да ги мачка; от страха, че страната им ще изтече между пръстите; от страха, че няма светло бъдеще в България", заяви Крум Зарков. Според него, справедливостта означава възмездие и да не може 1% от населението да владее богатството на другите 99%. „Справедливостта в европейски мащаб означава, че всеки един от нас трябва да се чувства европеец тук, в държавата си. За да изравним стандартите си, за да постигнем равнопоставеността, за която говорят и за която са се борили в лозето на Габровски, ни трябва солидарност. За да продължи Европа, трябва да е лява и ние в България трябва да сме леви!", каза Зарков
Цветя и венци поднесоха признателните граждани пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски. Празничната проява беше допълнена от изпълнения на Розалия Желязкова и детска вокална група „Пеещи камбанки".