Фотоизложба „Магията на Изтока“ на „Моста на влюбените"
Секция: КУЛТУРА
13 Май 2019 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Фотоизложба „Магията на Изтока“ на „Моста на влюбените"

/КРОСС/ Фотоизложба „Магията на Изтока" може да бъде разгледана на „Моста на влюбените" в София до 26 май. 17 държави представят културата, бита и природата си с красиви фотографии от различни райони на екзотична Азия: Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Китай, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Калоян Стоянов от културния отдел на посолството на Индонезия в България разказа за фотоизложбата в предаването „12+3" на програма „Хоризонт": „Има 60 кадъра от над 14 държави. Те представят различни културни събития и пейзажи. Всяка снимка е изключително завладяваща и интересна да се види. Индонезия представя най-големия будистки храм в света Боробудур".

Изложбата е част от предварителните събития по повод предстоящия Фестивал на азиатската култура, който ще се проведе за трети пореден път на сцена „Лятната естрада" и прилежащите ѝ алеи в Борисовата градина на 15 юни.

За втора поредна година събитието се обявява в полза на благородна кауза на фондация „За Нашите Деца", която тази година е посветена на сигурната семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг.

Средствата от събитието организацията ще инвестира в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла и ще спаси от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.