4 г. затвор за мъжа, пребил баба Иванка от Гурково заради 35 лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Май 2019 18:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
4 г. затвор за мъжа, пребил баба Иванка от Гурково заради 35 лева

/КРОСС/ Четири години затвор при първоначален строг режим наложи съдът на 40-годишния Кольо Рашев, който през януари в началото на годината нападна и преби жестоко възрастна жена в Гурково, за да я обере, съобщи bTV.

На 20 януари рецидивистът проникнал в къщата на 83-годишната Иванка Колева и след като я малтретирал жестоко и откраднал последните 35 лева, които роднини й дали да си купи подарък.

След преживяното баба Иванка разказа, че същата вечер гледала телевизия, когато чула да хлопва една от вратите на дома ѝ. Проверила, но не видяла никого и си легнала. Малко по-късно, след като заспала, била нападната от мъж с маска и ръкавици.

"С едната ръка ми натискаше устата, с другата ме биеше. Удряше, където свари - по носа, по главата. Хвана ме като парцал и ме хвърли на 2-3 метра в стаята", сподели тогава през сълзи самотноживеещата възрастна жена, която остана една седмица в болница с тежки травми.Накрая престъпникът я принудил да му отвори вратата и така напуснал дома й.

Само след часове обаче той беше заловен. Оказа се, че Рашков, който е от ромски произход, вече има 10 присъди, като съвсем наскоро е бил пуснат предсрочно при поредната - за кражба. Затова и сега магистратите отчетоха, че нападението срещу баба Иванка е извършено в условията на опасен рецидив. Присъдата на Рашков става факт след споразумение между него и прокуратурата.

Има данни, че по време на престъплението е бил дрогиран.