Изслушват Кубрат Пулев по казуса „Джени Суши” тази вечер
Секция: СПОРТ
14 Май 2019 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изслушват Кубрат Пулев по казуса „Джени Суши” тази вечер

/КРОСС/ Настъпва важен ден за професионалния боксьор Кубрат Пулев. Дългоочакваното заседание на спортната комисия на Калифорния ще се проведе днес от 20.00 ч. (българско време), като в дневния ред влизат две точки, свързани с българина.

Най-напред ще бъде разгледан случаят с целувката по устните на репортера Дженифър Равало. След това ще дойде ред и на жалбата на румънеца Богдан Дину, който иска резултатът от мача му с Пулев да бъде заличен заради нарушаване на правилата.

Решенията могат да са с важно значение за софиянеца, който заяви намерения да има нови мачове в САЩ.

На 24 март българският боксьор победи Дину в първия си мач на американска земя. Трудният успех на Пулев беше негов 27-и от 28 мача на професионалния ринг.

С поведението си след срещата българинът се вкара в сложна ситуация. Той целуна Равало, наричана Джени Суши, по устните. Американката се оплака и определи действията на боксьора за отвратителни. Репортерката нае известния адвокат Глория Олред и двете заявиха, че предприемат действия срещу Пулев. Първото им искане беше лицензът на българина да бъде снет.

Спортната комисия в Калифорния временно замрази лиценза на Пулев. От щаба на боксьора изпратиха протестно писмо. Те посочиха, че имат много доказателства и свидетели, че Равало е била на празненството след мача и е показала разкрепостено поведение. Показаха и видео, за да потвърдят думите си.

Спортната комисия публикува детайли по всички точки от дневния ред за днешното си заседание. Казусът с целувката е представен подробно с пълната кореспонденция между замесените страни, както и с приложените доказателства.

"Когато лично пристигнах в лобито на хотела в 6 сутринта в неделя, за да освободя стаята си на път за летището, партито продължаваше в лобито. Видях Кубрат и отидох да говоря с него. Той ме представи пред своята "приятелка" Джени, която стоеше до него на дивана. Предвид начина, по който общуваха помежду си, за мен беше ясно, че имаше връзка между тях и че бяха приятели. Тя, Кубрат и аз разговаряхме няколко минути. По време на разговора ни Джени не беше разстроена и всъщност беше много приятелски настроена към Кубрат. Тя продължаваше да казва колко невероятен е бил и какъв прекрасен мач е имал", пише в позицията си адвокатът Джон Уърт, който представлява Пулев.

Равало твърди, че българинът не ѝ е приятел и че той е настоял тя да изтрие от видеото частта с целувката.

Преди малко повече от месец Пулев каза, че съжалява за станалото. "Ако мога да върна времето назад, няма да го направя по никакъв повод. Няма как. Но човек трупа опит, трябва да мине през подобни неща. Аз съм такъв темперамент, темпераментен човек съм и съм го направил от радост, щастие и еуфория. Който го разбира, го разбира", каза той в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.