Министър Росен Желязков: Пощенските услуги навлизат в нов технологичен етап на електронна търговия
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2019 13:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Росен Желязков: Пощенските услуги навлизат в нов технологичен етап на електронна търговия

/КРОСС/ Пощенските услугите, които свързват хората с писма, телеграми, пратки, се развиват и в момента навлизат в нов технологичен период - на електронната търговия, който само за десетилетия премина от пощенски гълъби към пощенски дронове. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на церемония за валидиране пощенско-филателно издание, посветено на 140-годишнината на „Български пощи" ЕАД.
Министър Желязков подчерта, че българската пощенска администрация е една от първите институции, която е създадена в освободена България и до днес тя се асоциира и свързва с държавата. „Това не е само празник на „Български пощи", това е празник на българските пощи", каза още министърът.
Росен Желязков благодари на художничката Ралица Николова за пресъздаването на епохата, когато пощите са свързвали хората и са доставяли добри и лоши новини, най-вече в рамките на националните ни граници. „Днес „Български пощи" имат кореспондентски взаимоотношения с над 100 държави по различни поводи, но те свързват най-вече нас, българите", каза министър Желязков. Той пожела на всички работещи в сектора здраве и гордост от това което правят, защото го правят за цялото общество и то им е признателно за това.
Юбилейното пощенско филателно издание се състои от пощенска марка в блок, който се отпечатва в тираж от 5 100 броя и илюстрована карта, от която са издадени 10 705 броя.
По време на церемонията, бяха връчени награди на 140 служители на дружеството.