Предстоящи събития на 7 юни
Секция: Предстоящи събития
07 Юни 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 7 юни

/КРОСС/ София.
От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
В 12.00 часа ще бъдат връчени дипломите на студентите по право на Софийския университет „Св. Климент Охридски" на тържествена церемония в Народното събрание. Председателят на парламента Цвета Караянчева ще поздрави младите юристи и техните преподаватели.

***
Велико Търново.
От 16.35 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще поздрави участниците в юбилейното честване на 150-ата годишнина от създаването на Народно читалище „Надежда 1869".

***
Шумен.
От 19.30 часа в концертната зала на Народно читалище „Добри Войников - 1856" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде гост на заключителния концерт на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Европа" на Конгресен център „Глобус" в сградата на КНСБ ще се проведе кръгла маса на тема „Тревенция и ограничаване на недекларираната заетост в България". Конференцията ще бъде открита от президента на КНСБ Пламен Димитров, финансовия министър Владислав Горанов, социалния министър Бисер Петков, председателя на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика Емил Димитров.

***
София.
От 11.30 часа в зала Музейна на БЧК на пресконференция ще бъде представен проектът „Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания". В пресконференцията ще участват: министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, представители на Министерство на здравеопазването и Български лекарски съюз, директорът на УМБАЛСМ „Пирогов" проф. Асен Балтов, кметове на общини и други партньорски организации.

***
София.
От 16.00 часа в сградата на Министерството на външните работи зам.- министър Георг Георгиев ще обяви новите младежки делегати към ООН с мандат 2019-2020 г.

***
София.
От 11.00 часа в зала Пресцентър на ВСС представляващият институцията Боян Магдалинчев ще открие Ден на отворените врати. Приветствие ще отправи зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение относно утвърждаване на пределни цени на топлинната енергия и определяне на преференциални цени и премии за електрическата енергия, произведена по високоефективен комбиниран начин от централи с комбинирано производство. Ще бъде обсъден и проект на решение за утвърждаване на цени в сектор „Електроенергетика" за периода 01.07.2019 г. - 30.06.2020 г.

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски" ще се проведе пресконференция по повод
официалния старт на процедурите по дълбока мозъчна стимулация (ДМС) с импланти, финансирани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

***
София.
От 11.00 часа на церемония в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се състои тържествено връчване на дипломите на абсолвентите от Факултета по журналистика и масова комуникация.

***
София.
От 12.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване на цена за разпределение на тягова електрическа енергия по разпределителните мрежи на железопътния транспорт за периода 01.07.2019 г. - 30.06.2020 г.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Младежкия център ще се проведе състезанието „Ваканция здравей! Да играем
безопасно!" по Проект „Подобряване закрилата на детето и превенция на детската престъпност" по Българо - швейцарска програма за сътрудничество.

***
Добрич.
От 16.00 часа в сградата на общината ще се проведе публично обсъждане на годишния отчет на бюджета за 2018 г.

***
Сливен.
От 11.00 часа на Учебен полигон „Ново село" ще бъде открито тактическо учение с бойни стрелби „Strike Back 2019".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в зала 2 на общината кметът Живко Тодоров и зам.-кметът Йордан Николов ще дадат пресконференция относно инвестиционно предложение за изграждане на цех за олово.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа във фоайето на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще се срещне с доброволците, които се включиха в отстраняването на последиците от разразилата се буря в града на 31 май.

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" на Областната администрация ще се проведе конференция „Съдбовните дати на България- истини и заблуди".