След 5-годишно отсъствие Стефан Данаилов се завърна на сцената на Народния театър
Секция: КУЛТУРА
09 Юни 2019 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След 5-годишно отсъствие Стефан Данаилов се завърна на сцената на Народния театър

/КРОСС/ След 5-годишно отсъствие, Стефан Данаилов се завърна със скутер на сцената на Народния театър. Той е част от екипа на "Актрисата" и влиза в ролята на застаряващ любовник с вид на хипи, с дълги сиви коси и с фланелка "Аз победих анорексията".

Героят на Данаилов е новата любов в живота на театралната звезда Лидия Мартин (Аня Пенчева), която се оттегля от сцената, за да заживее в Швейцария с поредния нов мъж до себе си. Сълзи, смях, драма, ревност и истерия има в този спектакъл по текст на драматурга Питър Куилтър. Като на своеобразен парад, покрай актрисата "дефилират" нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият й годеник Чарлз (Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър (Иван Панев). Всички те влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лидия предизвиква във вълнението си.
 
Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея - или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата и защо актьорът често е на крачка от лудницата? Колко струва любовта, ако я има? Защо всички режисьори рано или късно се опиянчват? Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и Стефан Данаилов като постановчик, "Актрисата" разкрива още театрални загадки, най-важната от които е колко силна е магията на театъра.
 
В "Актрисата" Аня Пенчева слиза от сцената, но само на сцената. А лебедовата й песен в представлението е "Вишнева градина" от Чехов, за която получава заслужен аплауз.
 
Интересната сценография във формата на куб е на Елена Иванова, нейни са и костюмите, а музиката е на Иван Лечев.

На аплаузите, в края на вчерашното премиерното представление, Аня Пенчева излезе с внука си Александър, който се роди преди по-малко от два месеца.