5.1 млн. лв. влага ЧЕЗ Разпределение за подобряване сигурността на електрозахранването в област Враца
Секция: ИКОНОМИКА
12 Юни 2019 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
5.1 млн. лв. влага ЧЕЗ Разпределение за подобряване сигурността на електрозахранването в област Враца

/КРОСС/ Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Враца. Домакин на събитието беше зам.-областният управител Мирослав Комитски. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г.

През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение инвестира 247 000 лв. в автоматизация на електропроводи в област Враца. Автоматизираните устройства по мрежата дават възможност за управлението й от разстояние. Чрез тях повредените участъци се изключват и се минимизира броят на засегнатите клиенти при евентуални аварии. Така качеството на услугата се повишава многократно. Компанията вложи 160 000 лв. в рехабилитация на кабели в Роман, Мездра, Враца и Козлодуй. В реконструкции на мрежи ниско напрежение в градовете Бяла Слатина и Мездра и в села в общините Бяла Слатина, Борован, Оряхово, Роман и Козлодуй бяха вложени 306 000 лв. ЧЕЗ Разпределение завърши нов трафопост във Враца и рехабилитира електропроводи средно напрежение за подобряване на електрозахранването на селата в общините Хайредин, Оряхово и Козлодуй.

През 2019 г. ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира 5,1 млн. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Враца. Компанията ще инвестира още 320 000 лв. в започнало по-рано преустройство на мрежата и присъединяване на община Роман към подстанция Роман, с цел повишаване на сигурността и качеството на електрозахранването в района. Компанията ще монтира близо 21 000 дистанционно обслужвани електромери в общините Козлодуй, Бяла Слатина и Оряхово. Тези електромери осигуряват поглед в реално време върху мрежата, като по-стриктния контрол помага за по-бърза реакция при нужда. 790 000 лв. инвестира компанията в реконструкция на 5 трафопоста в село Търнак, общ. Бяла Слатина. 420 000 лв. ще бъдат вложени в реконструкции на мрежа ниско напрежение в общините Криводол, Враца и Мездра. Рехабилитация на кабели за 129 000 лв. ще бъде извършена в градовете Мездра, Роман, Враца и Бяла Слатина. Детайли за инвестиционните намерения бяха представени пред местните власти в областта.

Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Враца е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България.