Huawei: Действията на САЩ срещу нас са лош сигнал към бизнеса
Секция: Технологии
10 Септември 2019 13:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei: Действията на САЩ срещу нас са лош сигнал към бизнеса

/КРОСС/ Действията на САЩ по отношение на Huawei са много лош сигнал за цялото бизнес общество, съобщи представителят на компанията в ЕС Ейбрахам Лю.

„Не знам, какво мисли Google, какво мислят останалите бизнес лидери в САЩ. Ако бях на тяхно място, щях да съм обезпокоен от сигналите, които правителството на Съединените щати отправи към външни бизнес партньори. Щях да си помисля: ако сега е Huawei, кой ще бъде следващ, може ли това да се случи и с други? Тъй като САЩ могат да ви атакуват без каквито и да е доказателства", заяви Лю.

Той даде за пример автомобилния сектор, който може да попадне под ударите на американските санкции във връзка с националната сигурност.

Американската администрация обвини Huawei в сътрудничество с военното разузнаване на Китай и възможно следене на клиенти. В същото време САЩ се опитват да убедят други държави да не използват инфраструктурата и оборудването на китайската компания при прехода към стандартите на новите 5G-технологии.

От Huawei заявиха, че обвиненията са необосновани, политически мотивирани и нарушават принципите на пазарната конкуренция.

През май Министерството на търговията на САЩ вкара Huawei в черен списък, който забранява на компанията да купува компоненти и технологии от американски производители.

Впоследствие на Huawei беше дадена отсрочка, която позволява да бъдат закупувани произведени в САЩ компоненти за поддръжка на мрежите и обновяване на програмното обезпечаване на съществуващите телефони.

От Huawei заявиха, че те са частна компания със система за управление на непрекъснатост на бизнеса, за чието внедряване е помогнала американската компания IBM.