Елтън Джон има повече яйца на Фаберже от Кремъл
Секция: ЛЮБОПИТНО
11 Септември 2019 19:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елтън Джон има повече яйца на Фаберже от Кремъл

/КРОСС/ Британската поп звезда Елтън Джон има повече яйца на Фаберже, отколкото в колекцията на Кремъл, пише Риа новости.

Британските писатели и сценаристи Дик Клемент и Иън Ла Френ публикуваха мемоарите си More Than Likely, в които се разкрива интересния факт.

В книгата пише, че на Елтън Джон била предложена ВИП обиколка в Кремъл, която включвала разглеждане на съкровищата на руските царе, сред които яйцата на Фаберже.

Когато обиколката свършила и групата излязла на Червения площад, Елтън Джон казал на съпругата на Дик Клемент Нанси, че е бил удивен да разбере, че неговата колекция от яйца на Фаберже е по-голяма от тази в Оръжейната палата в Кремъл.

Елтън Джон наистина е обикалял московския Кремъл още през 1979 г., когато изнася концерт в руската столица.

Смята се, че Карл Фаберже е създал най-малко 71 от своите ювелирни яйца. 54 от тях са от така наречените "императорски", изготвени като подаръци между членовете на царската фамилия.

В Оръжейната палата в Кремъл има десетки от тези яйца. Не е ясно кои произведения на Фаберже притежава Елтън Джон, но дори най-евтиното яйце на бижутера се продава за минимум 1 милион британски лири.